avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate raser

Activitate raser

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actionati in instanta, doamna! Daca o facem toti, vom face presiune asupra guvernului sa restituie CASS retinut ilegal. Nu o sa le convina daca cei 200 de mii de pensionari ii vor da in judecata ca vor avea de platit mai mul decat daca restituie CASS. Vor fi blocate instantele, iar, in plus, vor avea de platit cheltuielile de judecata si dobanzile aferente.

Sanda Nicolăescu 52 a scris:

Bună ziua,
Se pot recupera banii opriți în 2022 din pensiile mai mari de 4000 lei pt. CASS?
Ce trebuie făcut? Mulțumesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am actionat in judecata Casa de Pensie Municipiului Bucuresti pentru restituirea CASS retinuta in mod ilegal pe anul 2022. Am solocitat aici, pe "Avocatnet", ajutor cu ceva indicatii cum sa formulez chemarea in judecata, dar, nimeni nu a vrut sa-mi dea vreo idee. Vad ca avocatii nu mai dau consultatii "pro bono"!
Sanatate!

Carp Mircea a scris:

Pentru toate pensiile.
Sa vedem daca va produce si efecte.
Putin probabil.
In ianuarie 2023 sigur se va retine CASS.

Mulțumesc pentru răspuns! Eu am cerut altceva. Răspunsul dvs îl știam.
Eu am rugat un avocat dacă ne poate ajuta, pe mine și o grămadă de pensionari, cu câteva idei cum să acționăm în instanță Casa de Pensii (sau pe cine?) pentru recuperarea reținerii ilegale a contribuției de sănătate din pensie, conform Deciziei CCR din 15 dec.
Cele bune!


nicdel a scris:


Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale Constituţia României)

(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
.
.
4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
raser a scris:

Ne puteți furniza un model de chemarea CNPP în judecată la Curtea de Apel București, Contencios Administrativ pentru restituirea contribuțiilor de sănătate, CASS, retinute ilegal prin OUg 130/2021, neconstituționalitate stabilita prin Decizia CCR din 15 dec?
Mulțumesc frumos!
Sărbători fericite, cu sănătate și bucurii!
Radu Șerbănescu -"raser".



Ne puteți furniza un model de chemarea CNPP în judecată la Curtea de Apel București, Contencios Administrativ pentru restituirea contribuțiilor de sănătate, CASS, retinute ilegal prin OUg 130/2021, neconstituționalitate stabilita prin Decizia CCR din 15 dec?
Mulțumesc frumos!
Sărbători fericite, cu sănătate și bucurii!
Radu Șerbănescu -"raser".
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, eu m-am adresat "Avocat.net" în speranța ca voi primi un răspuns de specialitate. Cu ceva ani în urma, avocații răspundeau la astfel de întrebări. Acum, se pare ca s-au mai modificat regulile. Altfel, pentru impresii, păreri, idei, exista alte medii de socializare!
Cele bune!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă,
Mulțumesc pentru răspuns! Întrebarea mea se referea exclusiv la procedura de acționare în judecată. Faptul ca-mi vorbiți de „creșterea aluatului”, îmi dovedește că nu ați citit legea pensiilor (Lg 127/2019), lege aprobată, promulgata, publicată etc. Cred că nu știți nici ce este prevăzut pentru anul viitor, când toate pensiile trebuie recalculate după o altă logică.
Dacă sunteți mulțumită cu puțin sau cu nimic, să fiți sănătoasă! Părerea mea este că dvs. nu gândiți ca un pensionar!
Chemarea in judecata a guvernului / statului pentru nemajorarea pensiei la 1 sept. 2020:
Intrebare: care este procedura juridica?
Asociatia Nationala a Pensionarilor si Federatia Nationala au declarat ca vor actiona statul in judecata pentru indexarea pensiilor la 1.09, cu alta valoare in afara de 40%. Ce presupune acest lucru? Trebuie liste nominale, avocat etc? Statul va fi actionat, sau CNPP? Se poate actiona "la global", prin aceste Organisme, sau numai nominal?
Multumesc frumos?
Mai sunt obligatorii formularea recursului si reprezentarea in instanta prin avocat in actiunea de recurs civil?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! S-a judecat la Slatina pentru ca paratul este din Judetul Olt!
Solutia pe scurt: „Admite apelurile, anulează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Olt”
- Ce inseamna „Instanta competenta”? Alta decat Judecatoria?
- Apelurile au fost introduse de ambele parti. Cum admite ambele apeluri, care au caracter contradictoriu? Instanta de fond mi-a acordat castig de cauza (reclamant), dar am declarat apel pt. modificare partiala, in legatura cu cheltuielile de judecata.
- Este bine sa declar recurs, ca parte reclamanta, sau sa merg la rejudecare?
- Recursul se va judeca la Curtea de Apel Craiova? Eu sunt din Bucuresti.