avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate Geom1

Activitate Geom1

Răspuns la discuția Asigurare locuinta facultativa
Am inteles, multumesc. Totusi, nu e mare diferenta de la 30.000 euro = 48 de euro si 10.000 de euro = 42 de euro?
Buna ziua,

Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea estimata, pana la lichidarea imprumutului.
Pana acum plateam o singura asigurare, stiind ca incercarea asiguratorilor de a impune si plata asigurarii obligatorii de 20 de euro, pe langa cea facultativa, a fost respinsa.
Azi, cand am fost sa platesc, supriza - imi zice doamna respectiva ca de anul trecut s-a aprobat de fapt cererea asiguratorilor si ca pe langa asigurarea facultativa trebuie platita si cea obligatorie, astfel:
- pentru 20.000 de euro se platesc 20 euro
- pentru diferenta peste 20.000 se plateste facultativa.
Numai ca, aici e smecheria - anul trecut am avut la o valoare de 30.000 de euro o prima de 48 de euro. Acum, imi spune de la scoietatea de asigurari ca trebuie sa platesc 20 de euro pentru obligatorie si 42 de euro pentru diferenta de 10.000. Nu-i asa ca e tare?
Intreb pe specialisti - asa trebuie sa fie, cum cere mai sus societatea de care vorbesc? Nu e o incercare sa-si mai traga niste bani?X-(
Mi se cere pentru o licitatie publica sa stabilesc singur limita maxima a penalizarilor (% din pretul ofertat) conform Legii 571/2003 si Legii 72/2013. M-am uitat si m-am uitat de geaba, nu-mi dau seama. In 72 se vorbeste de dobanzi la sume datorate.
Ma poate lumina cineva?
Anul trecut am vrut sa trec o masina de pe numele fiicei mele pe numele meu dar am aflat ca masina nu avea taxa de prima inmatriculare platita iar pentru a face miscarea ar fi trebuit sa o platesc. Masina a fost cumparata de la o firma de leasing care probabil nu o platise.
In urma deciziei curtii Europene prin care taxa asta s-a declarat ilegala, trebuie sa mai platesc ceva acum? Trebui noua taxa, "de timbru"?
Vad ca nu raspunde nimeni. Sa fiu mai clar:
Conform HG 925 din 19 iulie 2006 (*actualizată*), art. 11, al.7, “Autoritatea contractantă nu are dreptul de a impune îndeplinirea unor criterii de calificare pentru eventualii subcontractanţi, dar resursele materiale şi umane ale subcontractanţilor declaraţi se iau în considerare pentru partea lor de implicare în contractul care urmează să fie îndeplinit, dacă sunt prezentate documente relevante în acest sens.
Daca el nu a declarat subcontractant, nu inseamna ca nu poate sa indeplineasca o parte din contract? Are o oferta, dar tine oferta loc de subcontractant?
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
In cadrul unei licitatii publice, ofertantul castigator nu a declarat subcontractant pentru lucrari pe care nu le are in portofoliu, sa zicem lucrari de gaze. In schimb a elaborat devizele pentru partea din contract respectiva pe baza unei oferte a unei firme de gaze. In oferta, firma asigura materialele si manopera pentru lucrare.
Ideea este ca noi am muncit sa cautam subcontractori, sa completam o droaie de formulare, plicuri trimise prin curier, stablire de procente si acorduri de contractare iar castigatorul, acceptat de autoritatea contractanta, a depus doar o oferta. Atunci la ce bun sa mai declaram subcontractori?
Mentionez ca in fisa de date nu se precizeaza nimic. Doar in proiectul tehnic, caietele de sarcini si listele de cantitati exista "relocari utilitati ...gaze"
Răspuns la discuția Taxe chirii 2014
Multumesc. Imi puteti da niste procente ca sa-mi pot calcula singur alte variante?
Va rog daca cine stie cineva cum se face calculul pentru chirii incepand cu ianuarie 2014. Adica sume deductibile, procent impozit, CAS.etc.
Poate si o simulare pentru suma declarata de 1.000 de lei. Zona - Bucuresti, sector 5.
Pentru o achizitie publica am nevoie sa inchiriez un utilaj. Am facut cu o firma contractul de inchiriere, semnat, stampilat...
In Fisa de Date mi se cere "Prezentarea de documente care probeaza/confirma dreptul de proprietate sau de folosinta/angajamentul de punere la dispozitie
a utilajelor".
In afara de contract, mai am nevoie de la respectivul si de dovada ca detine utilajul (factura, contract de leasing etc)?
Va rog daca stie cineva ce lege prevede autorizatiile necesare pentru imbutelierea in spray-uri a unor gaze gen freon, hidrogen, aer sub presiune, vopseluri etc.