avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate tibicatalin

Activitate tibicatalin

Răspuns la discuția Drepturi de proprietate
Deci in cazul in care nu s-a facut intabularea dreptului de proprietate nu pot sa cedez partea mea prin declaratie la notar in baza deciziei de la judecatorie care specifica cota mea parte?
Bună ziua,
Eu si sora mea detinem un imobil de pe urma parintilor nostri in baza deciziei judecatoresti avand o cota de 50% fiecare. Menționez ca nu am urmat si alti pasi legati de intabulare s.a.m.d. Doresc să stiu daca pot renunța la dreptul de proprietate intrucat nu ma intereseaza. Daca se poate, cum? Am inteles ca se poate da o declaratie de la notar prin care pot renunta la drepturi, intrebarea este: Declaratia aceea este suficienta pentru a ma scoate de la Primarie, salubritate, etc?
Va multumesc frumos
Buna seara,
Declaratia de la notar este suficienta pentru a fi scos de la Primarie, salubritate, etc?
Bună ziua,
Eu si sora mea detinem un imobil de pe urma parintilor nostri in baza deciziei judecatoresti avand o cota de 50% fiecare. Menționez ca nu am urmat si alti pasi legati de intabulare s.a.m.d. Doresc să stiu daca pot renunța la dreptul de proprietate intrucat nu ma intereseaza. Daca se poate, cum?
Multumesc anticipat.
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație.
Întrucât eu nu sunt eligibil să scot un credit din bancă , o persoană dragă a fost de acord să scoata pentru mine , însă cu conditia ca eu să aflu dacă se poate face un act legal( prin notar sau alte căi) prin care eu să îmi asum plata acestui credit , fie lunar, fie toată suma. Important sau nu, este vorba de o sumă nu foarte mare(5000 lei ).
Îmi cer scuze dacă am pus intrebarea în topicul greșit!
Vă mulțumesc mult pentru timpul acordat!
Bună seara, sunt angajat cu contract de munca parttime cu un salariu brut de 1280 lei. Pentru orele suplimentare mi se întocmește un act adițional prin care se modifică norma in ziua respectiva si este plătit normal. Astăzi am avut neplăcere sa vad pe fluturas salariul net , astfel ca tariful de incadrare a fost de 2500 lei iar salariul net in urma impozitelor si taxelor a ajuns sa fie 1522 lei.
Îmi puteți spune de ce a fost modificat tariful de incadrare la 2500 lei avand in vedere ca in luna decembrie , având același număr de ore ( peste norma mea de part time ) tariful de incadrare fost exact ca cel din contractul de munca (1280) după impozite si contributii am luat 1744 lei?
Alta intrebare dacă mă puteți ajuta in caz ca ati mai intalnit termenul de " reglări brute" ? In rubrica de Total prime apare : discount( reducerile pentru articole din magazin ) 492 lei iar sub REGLARI BRUTE 228 lei ? Stie cineva ce reprezintă ? Este corectă modificarea tarifului de încadrare ? În decembrie de ce a rămas conform contractului ?va multumesc mult.
Bună seara , am o poveste un pic mai complicată .. eu si sora mea am beneficiat de pensie de urmas de pe urma parintilor nostrii. De la decesul mamei (2012)eu am cedat surorii mele dreptul de a imi ridica ea pensia pentru a ramane un dosar de pensii comun..Anul trecut in octombrie am reluat amandoi studiile si am dus acte pentru a beneficia din nou de pensie ... Dat fiind faptul ca s-a recalculat pensa si a trecut o perioada lunga in Aprilie au venit banii din urma ( pensiile cumulate ) , o suma destul de mare ... sora mea insista ca ea nu a ridica banii niciodata si doar in luna mai au primit pensia normal . Vreau sa stiu daca exista vreo metoda in care pot afla cine a semnat si cine a ridicat suma aceea de la postas?si daca eu am cedat dreptul de a ridica pensia inseamna ca sora mea e libera sa nu imi dea drepturile mele ? Cum pot proceda macar sa aflu adevarul macar. Apreciez , si imi cer scuze pentru romanul scris.
Buna ziua , va rog daca puteti sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarea problema. In urma unei succesiuni cu sora mrea prin intermediul judecatoriei , instanta a decis ca eu sa platesc taxa de timbru + alte taxe in valoare de 2766 de lei. Decizia fiind definitiva. Datoria a fost trecuta in contul impozitelor mele la primarie ( presupun ca asa se procedeaza ... Fiind o suma mare pentru mine ( sunt orfan de ambii parinti , sunt si stundent si lucrez doar part time ) , impreuna cu cei de la primarie am ajuns la un consens in care eu am facut un anganjament de plata lunar ( de 50 de lei ) aratandu-mi intentia de a plati dar din pacate nu imi permit foarte mult lunar... Acestia au fost de acord si cu suma... Toate bune ca dupa 6 luni conducerea unde lucrez au primit o adresa de oprire a salariului (1/3 din suma ) pana la achitarea sumei .... Voiam sa stiu daca acestia au procedat corect sau e un '' abuz '' . Nu mi se pare normal sa procedeze astfel , presupun ca daca suma era prea mica puteau sa ma contacteze si sa imi propuna sa modificam angajamentul de plata . Imi cer scuze in caz ca am postat gresit intrebarea si va multumesc enorm de ajutor !
Discuție Pasaport
Bună ziua ! Doresc sa îmi refac pasaportul , dar cel precedent a expirat si l-am pierdut , cum procedez ? Ce sanctiuni trebuie platite pe langa taxele obisnuite pentru pasaport ? Va multumesc !
@Cyan Datoriile sunt ridicate la cateva zeci de milioane ( ca prespun ca s-au adaugat penalizari) ... Prespun ca daca nu pot plati voi fi executat silit , odata cu executarea voi fi exonerat de datorii?