avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de proprietate

Bună ziua,
Eu si sora mea detinem un imobil de pe urma parintilor nostri in baza deciziei judecatoresti avand o cota de 50% fiecare. Menționez ca nu am urmat si alti pasi legati de intabulare s.a.m.d. Doresc să stiu daca pot renunța la dreptul de proprietate intrucat nu ma intereseaza. Daca se poate, cum? Am inteles ca se poate da o declaratie de la notar prin care pot renunta la drepturi, intrebarea este: Declaratia aceea este suficienta pentru a ma scoate de la Primarie, salubritate, etc?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:46, 29 Martie 2019
Buna seara,
Dupa ce intabulati drepturile veti putea vinde sau dona bunul dumneavoastra cui doriti.
Deci in cazul in care nu s-a facut intabularea dreptului de proprietate nu pot sa cedez partea mea prin declaratie la notar in baza deciziei de la judecatorie care specifica cota mea parte?
Buna seara,
Din pacate NU
Orice instrainare a unui bun imobil (vanzare cumparare sau donatie) presupune existenta cadastrului si a intabularii.
Simple declaratii notariale nu au nicio valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la dreptul de proprietate tibicatalin tibicatalin Bună ziua, Eu si sora mea detinem un imobil de pe urma parintilor nostri in baza deciziei judecatoresti avand o cota de 50% fiecare. Menționez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)