avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorii catre Asociatia de locatari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorii catre Asociatia de locatari

Bună ziua ! Mă aflu intr-o situatie destul de delicată și doresc să va cer opiniile despre cum pot solutiona : In urma cu 4 ani in urma decesului parintilor mei am mostenit un apartament , apartamentul avea o datorie colosala catre Asociatia de locatari pentru apa / termoficare si ce se mai platea acolo ( mama incepuse sa plateasca aceste datorii pe fondul unui angajament de plata ) ... Fiind copil ( 18 ani ) la acea perioada nu imi puteam permite sa platesc acea suma si domnul de la asociatie mi-a spus sa-mi platesc doar ce consum... Astfel ca revin dupa 3 ani acasa , evident nici un consum in apartament si m-am trezit debransat de la apa... Sunt in continuare student si nu imi pot permite achitarea acelor sume ... si din ce am inteles poti fi executat silit pentru neplata acestora.... Voiam sa stiu daca exista o posibilitate de a ceda apartamentul asociatiei / primariei pentru a fi exonerat de obligatiile acestuia ? Va multumesc si imi cer scuze pentru timpul rapit
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:41, 24 Iulie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
De ce sa cedati apartamentul? Cat sunt datoriile in momentul de fata?
Atu facut succesiunea si ati intrat in posesia certificatuluu de mostenitor?
Aparramentul il puteti inchiria sau vinde. In cazul vanzarii faceti un antecontract in care sa primiti un avans suficient din care sa achitati datoria la asociatie si impozitul pe vanzare la perfectarea contractului de v/c.
Asociatia si primaria nu se vor implica un preluarea apartamentului.
@Cyan Datoriile sunt ridicate la cateva zeci de milioane ( ca prespun ca s-au adaugat penalizari) ... Prespun ca daca nu pot plati voi fi executat silit , odata cu executarea voi fi exonerat de datorii?
Daca nu locuiti in apartamentul respectiv prima solutie ar fi inchirierea. Chiriasul isi va plati intretinerea iar din chirie sa platiti din datorii.
Alta solutie este vanzarea in conditiile de mai sus, avans care sa acopere datoriile si impozitul pe vanzare inclusiv formalitatile pentru cadastru si intabulare daca nu au fost facute.
Prin executare silita veti pierde mai mult, veti fi obligat sa suportati cheltuielile de executare si in plus este foarte probabil sa nu se acopere datoriile, apartamentele ececutate se vand prin licitatie la preturu mult subevaluate.
Luati in considerare inchirierea sau vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransarea de la termoficare la_ank la_ank Buna seara! Am si eu o problema si poate ma ajutati cu un raspuns. Am mostenit un apartament cu 2 cam in Radauti, jud. Suceava, de la bunicii sotului care ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb, unul din imobile are datorii justlower justlower Buna ziua, Parintii mei au un apartament care vor sa mi-l lase mie (sa-l treaca pe numele meu) in schimbul unei garsoniere,doar ca are datorii la ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva datornicilor Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimati colegi, Ce idei aveti despre cum as putea forta Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari să ia actiune impotriva datornicilor din ... (vezi toată discuția)