avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate myhay_elsym

Activitate myhay_elsym

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șanse zero!
La acel moment, nu cred că prețul era unul mai mare. Nu vă raportați la momentul actual!
Actul de vânzare-cumpărare simplu, e imposibil de anulat, de preț nu cred că vă puteți lega, ci doar daca socrii nu aveau discernământ, iar asta trebuie demonstrat. In plus a trecut atâta timp...!

Cris2005 a scris:

Buna ziua. Am o nelamurire. Socrii au decedat si la mostenire vin fiica acestora si fiul meu care este copilul fiului decedatilor ( la randul lui decedat in 2007 ) . La deschiderea succesiunii, s-a constatat ca socrii au vandut imobiliul fiicei cu o suma derizorie ( 20.000 lei ) . Intrebarea mea este : poate fiul meu sa anuleze prin instanta actul de vanzare cumparare , stiind ca, in zona unde se afla imobilul , preturile sunt in jur de 80-100.000 € ? Mentionez ca actul de vanzare - cumparare este simplu, fara clauza de intretinere sau renta viagera? Multumesc.

Nu. Mama soției, dorește să obțină pe lângă jumătatea ce ii rămâne după moartea mamei sale și partea soției mele. Adică, practic sa rămână cu tot apartamentul, jumătatea de apartament care este acum a soției mele s-o desființeze. De asta tot amenință ea...că după moartea bătrânei (a bunicii soției ) o să ne arunce în stradă.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Pai eu inteleg ca nu-l anuleaza!
Mama sotiei doreste ca dupa moartea bunicii sa obtina jumatatea de apartament a mamei ei. Deci oricum ea are dreptul sa o mosteneasca pe propria mama.

In 1996, bunica soției mele împreună cu soția mea-pe atunci minoră (avea vreo 14 ani) au cumpărat un apartament. Asta a fost dorința bunicii....pt că fiica ei făcuse niste prostii la acel moment și bunica se temea să nu rămână pe drumuri.
Pe contractul de vânzare-cumpărare, sunt trecute amândouă (bunica și nepoata) .
Actualmente, noi locuim acolo împreună cu bunica și fiica bunicii-mama soției mele.
Acum...mama soției mele, o amenință pe fiica ei, că după moartea bunicii o va da în judecată, pt acea jumătate de apartament cu scopul de a-i lua acea cotă parte de 1/2 din casă.
Întrucât la momentul achiziționării apartamentului, soția mea era minoră...deci fără venituri, socra mea are vreo șansă să anuleze acest contract vechi de aproape 25 de ani ?!
Mulțumesc
Cât credeți că va dura aceasta acțiune?! Lucrurile sunt f simple, pt că tocmai ce am dat drumul la actualizare cadastru și cei de acolo mi-au spus că terenul vecinului e într-adevăr intrat pe terenul meu! El ar trebui să facă doar o repozitionare cadastrală plus mutarea gardului pe limitele reale!
Am și expertiza tehnică în baza căreia cel de la care am cumpărat, a făcut cadastrul întocmai!
Adică, toate cele necesare pt a-l obliga sa se mute!
Bună ziua!
Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat din 2005. Cadastru și totul în regulă! M-am trezit acum ceva zile, că mă sună un vecin cum că proprietatea mea sau o parte din ea au fost îngrădită cu gard de plasă de sârmă cu babe de fier, de către vecin. Semnele mele-tarusii, nu mai erau deloc...disparusera. Am mers la fața locului și întradevăr atât drumul pe care eu sunt proprietar cât și o bucată din teren erau acum în curtea vecinului cum s-ar spune.
Am mers la primărie să verific dacă vecinul are autorizație de împrejmuire și am și măsurat terenul meu. Din 980 m pătrați vecinul mi-a ocupat 325 mp!!!!!!!!!!!!
La chemat pe acesta la o discuție și m-a amenințat ca voi intra pe terenul meu cu elicopterul!
De asemenea am făcut sesizare la primărie în vederea verificării la fața locului cu o comisie care să se ocupe de măsurători!
Care ar fi pașii de urmat pentru a elibera terenul meu, de gardul vecinului?!
Un contract de vanzare cumparare facut intre doua rude ( gradul 2 de rudenie) , acum 5 ani... contract simplu unul vinde-altul cumpara, fara clauze, etc etc , cu valoarea bunurilor trecuta la pretul pieței, cu martor la notar, mai poate fi atacat ?!
Repet ...unul vinde, celalalt cumpără, pretul corect, martor ca s-au incasat banii ...!
Taxe la stat si notar platite nepreferentiale ( nu cu reducere )
Răspuns la discuția Vatamare usoara din culpa
Nu stiu ce sa mai fac...in cel mai rau caz ce patesc?
Răspuns la discuția Vatamare usoara din culpa
Un an de zile sau mai mult??? Nu inteleg pt ce si de ce sa dureze atat?
1. Solutionarea la parchet ce inseamna mai exact?- Judecata , avocati , plata unor cheltuieli de judecata,etc?
2. Ce pot face sa solutionez dosarul mai repede?
3. Unde pot merge sa cer acest lucru?
4. Politistul mi-a spus ca am sanse sa mi se dea permisul inapoi de catre seful serviciului de la rutiera, fara sa mai stau 30 zile pieton dupa solutionarea dosarului.
Buna ziua. Pe scurt , iata ce s-a intamplat. Am lovit din spate( nu i-am deformat decat bara spate) o masina in care se aflau 4 persoane. Pa locul din fata dreapta se afla o doamna impreuna cu nepotelul ei de 11 luni. A sosit salvarea si l-a transportat pe acesta la spital , unde s-a constatat ca nu are nimic grav ci doar o umflatura mica la frunte. Nu a fost nevoie de spitalizare , tratament , etc.Bunica copilului a declarat la politie ca nu depune plangere impotriva mea pt ca nu are de ce si se considera si ea vinovata, pt ca a luat copilul pe scaunul din fata. Politia mi-a dat dovada de circulatie si mi-a spus ca restituirea permisului meu se va face dupa ce se vor analiza declaratiile date , de catre seful serviciului de la rutiera.
Vreau sa va intreb ce as putea face sa-mi recuperez permisul mai repede si cand se va termina toata povestea , in conditiile in care nimeni nu are pretentii de despagubire, etc. De asta depinde serviciul meu ...