avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate CristianC81

Activitate CristianC81

Dupa parerea mea, conform Codului de procedura fiscala, art 27. alin (2) lit. b) va raspunde si prietena dvs. daca a semnat pentru retragera banilor care au fost cheltuiti fara justificare.

ART. 27
....
(2) Pentru obligatiile de plata restante ale debitorului declarat insolvabil, in conditiile prezentului cod, raspund solidar cu acesta urmatoarele persoane:
....
b) administratorii, asociatii, actionarii si orice alte persoane care au provocat insolvabilitatea persoanei juridice prin instrainarea sau ascunderea, cu rea-credinta, sub orice forma, a activelor debitorului;
Buna ziua,

Am incheiat recent un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil nefinalizat (casa de locuit). In contract a fost specificat ca executantul se obliga sa finalizeze lucrarile inca neefectuate (conectare la uilitati, amenajari interioare, etc) in termen de 15 zile de la semnarea contractului, urmand ca in caz de neefectuare, Cumparatorul avand dreptul sa efectueze lucrarile pe cheltuiala si pe riscul Vanzatorului, conform art 23 din HG 273/1994.

Deasemenea, contractul de vanzare-cumparare s-a semnat cu o intarziere de 20 de luni fata de termenul stipulat in contractul de construire si promisiune de vanzare-cumparare semnat anterior, in care erau prevazute penalitati de intarziere - toate acestea fiind mentionate din nou in Contractul de Vanzare-Cumparare.

O alta problema este terenul pe care a fost construit imoblilul. Conform contractului de construire si promisiune de vanzare-cumparare, Vanzatorul se obliga sa vanda constructia SI terenul, dar Vanzatorul are doar un drept de superficie pe acest teren, intre proprietarul terenului si Vanzator existand un antecontract de vanzare-cumparare. In Contractul de Vanzare-Cumparare a este stipulat ca pretul platit include si costul terenului.

As dori sa stiu care sunt solutiile legale pentru urmatoarele probleme:

1. Care este posibilitatea de a recupera bani pentru terenul aferent constructiei (pentru a-l putea cumpara direct de la proprietari, tinand cont ca am platit pretul integral pentru constructie+teren) sau care este modalitatea de a obliga Vanzatorul sa isi respecte obligatia asumata de a vinde constructia cu tot cu terenul aferent?

2. Care este procedura pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu lucrarile neexecutate de Vanzator?

3. Care este procedura pentru recuperarea penalitatilor de intarziere daorate pentru nefinalizarea in termen a constructiei?

Multumesc,
Cristian