avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate kiki_mihailescu

Activitate kiki_mihailescu

Multumesc frumos pentru raspuns, apreciez informatia primita. Dar calatoria mea era in scop turistic pe o perioada de 3 zile, iar permisul meu de sedere este Permanent, nu Temporar, articolul trimis de dvs face referire la straini cu Permis de Sedere Temporar:

• Să fiți însoțit de cetățeanul român (obligatoriu în cazul cetățenilor străini căsătoriți cu cetățeni români, care au un drept de ședere temporară în baza căsătoriei).

Pe de alta parte, cum se explica ca pe data de 26/04/2016 am calatorit cu destinatia finala Paris si mi s-a permis iesirea si intrarea in tara respectiva fara viza si fara sa fiu insotita de sotul meu?! Mentionez ca zborul a fost Bucuresti-Milan, Milan-Paris, si am trecut prin Politia de Frontiera in ambele tari fara probleme, si in a 2-a partea articolul dvs. face urmatoare referire:

"Ca cetățean străin cu un drept de ședere în România, indiferent de scopul pentru care vi s-a acordat acest drept (excepție: membrii de familie ai cetățenilor români, persoanele cu o formă de protecție, apatrizii) va trebui să obțineți o viză de intrare în majoritatea statelor Uniunii Europene."

Desi fac exceptie pentru membrii de familie, se incalca legea o data pentru ca permisul meu este unul permanent si nu termporar, si in al 2-lea rand pentru ca este emis ca membru de familie ai cetatean roman. Cred ca compania aereana a procedat impotriva legii deoarece nu a verificat informatia, si s-a bazat doar in faptul ca fiind un permis emis pentru membru de familie imi trebuia viza sau insotirea sotului meu.

Stiind cele de mai sus cum ar trebui sa procedez, sa continui mai departe reclamatia facuta?! Multumesc!
Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu permis de sedere permanent ca membru de familiei a unui cetatean roman, valabil 10 ani, fiind casatorita. Ca sa nu fac povestea prea lunga, in data de 27/05/2016 urma sa calatoresc in Paris in scop turistic, si dupa ce am facut check in-ul si am trecut prin verificarea de Politia de Frontiera la aeroportul din Otopeni fara probleme, in momentul imbarcarea in avion, mi s-a refuzat intrarea deoarece aveam nevoie de viza sau sa fiu insotita de sotul meu ceatean roman. Curiositatea o face faptul ca exact in aceeas data in luna abrilie, am facut acelas drum, doar avand o scala in Milano, si mi s-a permis, atat iesirea cat intrarea in teritoriul francez si italian fara probleme...adica fara viza si fara insotirea sotului meu cetatean roman. Am facut reclamatie in biroul companiei aeriene, dar nu m-a ajutat cu nimic dearece avionul a plecat fara mine, am pierdut banii si mi s-a spus respicat ca ei nu imi puteau permite imbarcarea in acel avion deoarece aveam nevoie de viza sau sa fiu insotita de sotul meu. I-am explicat ca permisul meu de sedere este unul Permanent si acest lucru face diferenta deaorece prin lege unul dintre beneficii acelui tip de permis este cel de libera circulatie in UE fara viza si fara sa fiu insotita de sotul meu. Ma puteti lamuri in acest sens?! A incalcat compania aereana legea sau eu am gresit?! Cum pot sa imi apar drepturile care imi confera permisul meu de sedere permanenta?! Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.