avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Activitate doctorulpilula

Activitate doctorulpilula

1. nu puteti apela la o firma decat daca aveti montat contor individual, altfel asociatia este "utilizatorul final". si deci asociatia face si drege.
2. Nu e obligatoriu, e doar "recomandat" de catre 179/2005. Poate a mai aparut ceva dar nu am gasit. Este tehnic lipsit de sens sa pui electrovalva in spatele aragazului si detectorul deasupra bufetului, din toate punctele de vedere, atat al valvei cat si a detectorului.
3. In afara de conflictul de interese / easy money, care ne vine primul in minte, si care si eu sunt convins ca e primul pe lista, exista si alte motive, justificate, pt care ne sunt impinse detectoarele, vezi raspunderea care altfel cade pe administrator si legislatia lacunara/neclara.
Răspuns la discuția Insolventa PFI
raspunsul meu era mai mult pentru tine lucian (multumesc pt editare btw). pentru fata numai incurajarea de a cauta un avocat. sau un lichidator, ca vad ca-s baieti isteti. de astia nici nu stiam ca exista, credeam ca sunt in afara legii (pe vremea mea se chemau racheti..) :))
Răspuns la discuția Insolventa PFI
In aug 2012 legea nu numai ca permitea, dar te si obliga sa faci PFI pentru anumite profesii liberale, formularul 070. In ceea ce priveste insolventa, acesta este neajunsul in cazul PFI si PFA, ca esti bun de plata. [editat]. Exista solutii care sa va ajute si merita sa va preocupati. Sau puteti plati, ce va este mai convenabil.

[editat - conform regulamentului de postare în forum este interzisă trimiterea la anumite persoane indiferent de pregătirea lor profesională. Vă multumesc]
Putem presupune ca este vorba fie de o rea vointa, fie de o neintelegere, tinand cont de faptul ca ne lipsesc anumite informatii, cum ar fi timpul cat a trecut de cand pacientul a anunatat ca se transfera iar medicul lui a zis "Bine!"..

Obs:
1) cand se face inscrierea la noul medic, din sistem este automat sters de la cel vechi; dpdv al sistemului, niciodata nu ramane pacientul neacoperit. dar traim in rromania.. asa ca va recomand sa aveti cu voi intotdeauna o adeverinta din care sa rezulte calitatea de asigurat.

2) imi vine greu sa cred ca medicul vechi a "sters"ceva, orice... odata pentru ca daca mai facea si acest ultim (deocamdata, in urmatoarele 6 luni.. pentru ca orice pacient poate reveni) serviciu mai lua un banut greu castigat; iar fisa pacientului ramane la el inca un an, deci nu se "sterge".

3) cel mult putea sa fie in situatia de a nu mai putea declara aceasta ultima consultatie, in cazul in care a trecut deja o perioada (cca o luna) in care CAS a operat transferul, acest bilet de trimitere revenindu-i de drept noului medic de familie. intotdeauna medicul de familie este expus a pierde platile unui capat de contract: pacientii care vin si care pleaca sunt oportunitate pentru CAS sa-ti mai taie din servicii. Oricum, in aceasta situatie pacientul nu ar fi trebuit sa fie afectat DELOC. Ori mama, ori medicul, ori amandoi, nu au cunoscut procedura.

4) tinand cont de toate acestea, eu daca ar fi venit omul la usa, i-as fi dat biletul pentru ca nici noul medic nu avea nimic de pierdut, iar eu, in functie de situatia cu timpul de care am vorbit, as fi "riscat" sa-mi fie decontat chiar si acest ultim serviciu. Iar pentru o mama care nu stie unde sa se duca... conteaza.