avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate paulesku

Activitate paulesku

Exista baza legala ca administratorul asociatiei de locatari sa includa in facturile de consum apa(blocul este bransat numai la apa rece-blocul nu are incalzire centrala) si un numar de metrii cubi in plus fata de consumul real de pe apometrele din fiecare apartament?
Pentru aceasta invoca motivul ca sunt diferente de consum intre apometrul general din strada si totalul apometrelor din apartamentele respectivului bloc.
Aici mai trebuie mentionat ca la acest bloc de locuinte, din totalul de 19 apartamente, 2 apartamente nu au montate apometre.
Fata de situatia de mai sus, consider ca este un abuz din partea administratorului sa oblige locatarii respectivului bloc sa plateasca ceva ce n-au consumat.

Locuiesc inr_un bloc cu apartamente(asociatie de proprietari) cu parter si 4etaje; unde orespunzator fiecarui apartament sunt balcoane cu acces din bucatarie.
Cu citiva ani in urma, locatarul de la parter, si_a construit balcon in spatiul
(proictie verticala) de sub balconul etajul 1.
Ceea ce vreaua sa va supun atentiei este urmatoarea situatie:
Constructia este executata cu materiale specifice, legat de zidul blocului, integrat ca tencuiala in fatada blocului.
De mentionat ca, in spatiul acesta, locatarul si_a instalat o centrala termica pe combustibil solid, legat in afara cu un cos de evacuare fum pina la acoperisul blocului(4 etaje); acestea constituind o sursa permanenta de fum si gaze pentru mine care sint in imediata vecinatate.
Constructia(balconul) are acces cu usa din afara.
Construtia(balconul) nu are autorizatie de constructie, deci, fara parcurgerea constituirii unui dosar cu aprobarile institutiilor abilitate pentru aceasta.
Desi, in cartea tehnica nu este prevazut balcon la parter, constructia fiind abuziva; si cu concursul autoritatii locale(Primarie), ar putea fi eludata legea care reglementeaza respectarea normelor privind disciplina in urbanism.
INTREBARE:
Ce "smecherii" pot fi invocate de catre autoritatea locala de urbanism pentru a nu se aplica legea la situtia semnalata [spun aceasta in cunostinta de cauza, deoarece persoana(locatarul) este salariatul primariei]
Este posibil ca locatarul in cauza(repet,cu concursul Primariei) sa primeasca o amenda..si totul este legal?