avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrautu

Activitate alexandrautu

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema: sunt angajata pe o firma cu 6 ore pe perioada nedeterminata si pe alta firma cu 2 ore tot pe perioada determinata.
Din 13 octombrie o sa intru in concediu de sarcina si lauzie. Concediul medical se va inregistra pe ambele firme? La una duc originalul si la alta doar copie? Cum se procedeaza legal si corect?

Multumesc!
Buna ziua,

La firma la care lucrez am o angajata care sufera de o boala de inima si care timp de 1 an de zile a adus la lucru concediu medical. Acum doamna vrea sa beneficieze de somaj, apoi de pensie de boala.
1. Are dreptul la somaj, si daca da, cum pot sa ii incetez contractul (cu ce articol) ca sa beneficieze de somaj?
2. Daca nu are dreptul la somaj, atunci imi trebuie decizie de pensionare pt incetarea contractului?
Va multumesc!
Buna ziua,

Sunt insarcinata in 10 saptamani si am primit recomandare de la medical de familie si de la specialist de reducere a programului de lucru de la 8 ore la 6 ore.
Mi-am instiintat angajatorul in scris despre acest lucru si am atatat copie dupa actele primite de la medic. In ce sens ma poate afecta daca angajatorul refuza sa-mi semneze instiintarea?
Buna ziua

La firma la care lucrez am un angajat, cetatean francez, care nu este casatorit dar care are un copil in Franta. Intrebarea mea este, carei institutii ma pot adresa sa cer eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ca el nu primeste alocatie pt copil aici in Romania. Cei din Franta cer un astfel de document pentru a-i vira alocatia in Franta.
Buna ziua,

As dori un model de fisa de post pentru postul de Inginer Electromecanic.
Buna ziua,

Am o problema cu o doamna la Istitutul de Statistica care ma suna luna de luna sa-mi spuna ca nu am facut raportari pe site-ul lor si insista sa ii furnizam o serie de date, pe care eu nu sunt in masura ca angajat sa le furnizez. Vroiam sa stiu daca exista un temei legal (as vrea sa citesc undeva) unde scrie ca suntem obligati sa facem acele raportari sau nu suntem obligati?
Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot sa introduc corect in programul de salarii WinMentor plata a 5 zile de concediu de odihna neuzate pe anul 2012, unei salariate care pana in data de 21 ianuarie 2013 a fost in concediu medical de sarcina si lauzie si din 22 ian este in crestere copil?
Buna ziua,

Daca am doua contracte individuale de munca, unul cu 6 ore si altul cu 2 ore (pe 2 firme diferite), care si-au produs efectul din aceeasi zi, cum mi se va calcula indemnizatia pentru crestere copil?
Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu, daca, un angajat care are CIM pe perioada determinata si acesta intra in concediu medical pana la data in care CIM-ul inceteaza de drept, pot sa ii fac decizie de incetare si sa-i incetez contractul? Mentionez ca nu se doreste prelungirea CIM-ului?