Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua,
1. Asigurarea obligatorie acopera 3 riscuri catastrofice (inundatie din revarsari de ape, cutremur, alunecari de teren), Suma asigurata fiind de max 20.000 Euro pentru imobile construite din materiale necombustibile.
Polita facultativa, acopera mai multe riscuri, astfel:
- pentru cele 3 riscuri de mai sus diferenta dintre Suma Asigurata mentionata pe polita si valoarea maxima acordata de sigurarea facultativa;
- pentru celelalte riscuri mentionata in polita, pana la max. Suma asigurata.
Exemplu: pt un apartament evaluat de banca la 60.000 Euro, se incheie o asigurare PAD (obligatorie) pentru 20.000 Euro si o asigurare facultativa pentru o Suma asigurata de 60.000 Euro.
- in caz de cutremur/ inundatie/ alunecare de teren, daca se distruge intregul apartament, despagubirea se va plati astfel:
20.000 Euro asigurarea obligatorie si 40.000 Euro asigurarea facultativa;
- in caz de cutremur/ inundatie/ alunecare de teren, daca sunt necesare reparatii spre exemplu de 12.000 Euro, se despagubeste numai pe asigurarea obligatorie;
- in caz de alt risc, spre exemplu incendiu , dauna se despagubeste pe asigurarea facultativa, pana la max. suma asigurata.
2. Daca aveti incheiate 2 asigurari obligatorii sau facultative pentru acelasi imobil, in caz de dauna, despagubirea se va achita in mod proportional de cei 2 asiguratori, astfel incat valoarea despagubita sa nu depaseasca valoarea reala a bunului asigurat.
Un raspuns va rog ???!!
silviu1975 a scris:
Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala
Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu trebuie sa inchei asigurarea locuintei citez: "la valoarea acceptata de societati de asigurare agreate, corespunzator normelor de asigurare, dar nu mai putin de 44650 Eur (valoarea creditului luat in 2009)". Incepand cu 2017, Banca imi cere sa fac polita facultativa la un pret mult mai mare decat ceea ce scrie in contract. Deci pe langa asigurarea PAD de 20000 Euro, obligatorie, anul acesta mi sa cerut sa fac Polita facultativa pentru 66 000 Euro (o crestere de 150%). Banca imi tot spune ca aceasta este valoarea de piata a imobilului in urma unei evaluari facute de Banca.
Poate Banca sa ma oblige sa inchei o asigurare la o suma mai mare atata timp cat in contractul de credit nu se mentioneaza ca eu trebuie sa asigur apartamentul la valoarea evaluata si nu la valoarea mentionata in contract? Din punctul meu de vedere, insumate, cele 2 asigurari se apropie de suma ceruta de Banca !!!`
Cum pot atasa un screenshot cu raspunsul bancii ???
Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala
Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu trebuie sa inchei asigurarea locuintei citez: "la valoarea acceptata de societati de asigurare agreate, corespunzator normelor de asigurare, dar nu mai putin de 44650 Eur (valoarea creditului luat in 2009)". Incepand cu 2017, Banca imi cere sa fac polita facultativa la un pret mult mai mare decat ceea ce scrie in contract. Deci pe langa asigurarea PAD de 20000 Euro, obligatorie, anul acesta mi sa cerut sa fac Polita facultativa pentru 66 000 Euro (o crestere de 150%). Banca imi tot spune ca aceasta este valoarea de piata a imobilului in urma unei evaluari facute de Banca.
Poate Banca sa ma oblige sa inchei o asigurare la o suma mai mare atata timp cat in contractul de credit nu se mentioneaza ca eu trebuie sa asigur apartamentul la valoarea evaluata si nu la valoarea mentionata in contract? Din punctul meu de vedere, insumate, cele 2 asigurari se apropie de suma ceruta de Banca !!!`
Cum pot atasa un screenshot cu raspunsul bancii ???