avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate garlic

Activitate garlic

Răspuns la discuția Nelamuriri investitii SRL-D
Pentru concretizare am revenit cu niste exemple. Am decis sa infiintez o firma care se ocupa cu fabricarea jucariilor din lemn.
Pentru acesta am nevoie de foarte multe unelte. De ex.:
- masina de rindeluit care costa cca. 500 de EUR. Am inteles ca sa aleg cea mai buna oferta trebuie sa fac rost de oferte, si sa ale cea mai buna, si aceaa sa justific intr-un proces verbal.Corect?
- o sa am nevoie si de manusi de protectie care costa cca. 3 RON. In aceasta situatie iar trebuie sa fac rost de oferte?
-o sa mai am nevoie de o autoutlitara. Pentru acesta ma duc la un dealer pentru oferta, dar inca doua oferte de unde fac rost, ca din cate stiu eu, o masina noua in toata tara costa la fel?
Buna ziua

1. In ghidul programului scrie asa:
"Mijloace de transport în directă legătură cu activităţile codului/codurilor CAEN pe care accesează, cu excepţia vehiculelor de transport rutier de mărfuri, solicitate de întreprinderile care efectuează transport rutier de mărfuri în numele terţilor."
Eu pentru firma mea o sa am nevoie permanent de o autoutilitara pentru distante mici, dar absolut necesare pentru o desfasurare mai buna a firmei, dar aici scrie ca nu pot sa investesc din banii programului in masina. Asta ar insemna ca pana cand cumpar un vehicul din banii proprii trebuie sa ma apelez la firme care se ocupa cu transport?

2. Pentru a fi incluse în investiţia eligibilă, activele corporale şi necorporale trebuie să fie achiziţionate în condiţii de piaţă, respectiv să fie întocmit un dosar de achiziţie care să cuprindă cereri de ofertă(minimum trei), ofertele primite; acestea trebuie să cuprindă: datele de identificare, semnătura şi ştampila ofertantului, un proces verbal semnat de reprezentantul legal al microîntreprinderii S.R.L.-D. prin care să fie justificată alegerea ofertei celei mai convenabile, contractul/contractele cu furnizorul/furnizorii, cu excepţia activelor corporale de la pct. 4.2., subpct. 1, lit. a) şi lit. c) pentru care se va prezenta un raport de evaluare a unui expert evaluator ANEVAR;
Pentru fiecare chestie minima trebuie sa am cerere de oferta? Adica ma gandesc ca pentru utilaje mai mari e de inteles, dar sunt niste chestii minore, care separat n-au o valoare atat de mare, dar sunt multe, impreuna costa mult, dar se gasesc in locuri diferite, si asta ar insemna ca pentru fiecare cuie, burghiu, manusi de protectie....trebuie sa ma duc la 3 locuri diferite?

Va multumesc anticipat!