avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Nelamuriri investitii SRL-D
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Nelamuriri investitii SRL-D

Buna ziua

1. In ghidul programului scrie asa:
"Mijloace de transport în directă legătură cu activităţile codului/codurilor CAEN pe care accesează, cu excepţia vehiculelor de transport rutier de mărfuri, solicitate de întreprinderile care efectuează transport rutier de mărfuri în numele terţilor."
Eu pentru firma mea o sa am nevoie permanent de o autoutilitara pentru distante mici, dar absolut necesare pentru o desfasurare mai buna a firmei, dar aici scrie ca nu pot sa investesc din banii programului in masina. Asta ar insemna ca pana cand cumpar un vehicul din banii proprii trebuie sa ma apelez la firme care se ocupa cu transport?

2. Pentru a fi incluse în investiţia eligibilă, activele corporale şi necorporale trebuie să fie achiziţionate în condiţii de piaţă, respectiv să fie întocmit un dosar de achiziţie care să cuprindă cereri de ofertă(minimum trei), ofertele primite; acestea trebuie să cuprindă: datele de identificare, semnătura şi ştampila ofertantului, un proces verbal semnat de reprezentantul legal al microîntreprinderii S.R.L.-D. prin care să fie justificată alegerea ofertei celei mai convenabile, contractul/contractele cu furnizorul/furnizorii, cu excepţia activelor corporale de la pct. 4.2., subpct. 1, lit. a) şi lit. c) pentru care se va prezenta un raport de evaluare a unui expert evaluator ANEVAR;
Pentru fiecare chestie minima trebuie sa am cerere de oferta? Adica ma gandesc ca pentru utilaje mai mari e de inteles, dar sunt niste chestii minore, care separat n-au o valoare atat de mare, dar sunt multe, impreuna costa mult, dar se gasesc in locuri diferite, si asta ar insemna ca pentru fiecare cuie, burghiu, manusi de protectie....trebuie sa ma duc la 3 locuri diferite?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marius_no74 , utilizator 14:59, 20 Iunie 2013
1) Mijlocul de transport in directă legătură cu activităţile codului/codurilor CAEN pe care accesati AFN sunt cheltuieli eligibile. Nu sunt acceptate mijloace de transport pentru firme care au cod caen pentru transport marfa.
2) Definiti "chestie minima"
In momentul in care includeti in planul de afaceri cheltuielile necesare si valoarea lor, achizitia se face separat pentru fiecare pozitie, nu pentru toate la un loc.
Reveniti cu detalii pentru un raspuns concret.


Pentru concretizare am revenit cu niste exemple. Am decis sa infiintez o firma care se ocupa cu fabricarea jucariilor din lemn.
Pentru acesta am nevoie de foarte multe unelte. De ex.:
- masina de rindeluit care costa cca. 500 de EUR. Am inteles ca sa aleg cea mai buna oferta trebuie sa fac rost de oferte, si sa ale cea mai buna, si aceaa sa justific intr-un proces verbal.Corect?
- o sa am nevoie si de manusi de protectie care costa cca. 3 RON. In aceasta situatie iar trebuie sa fac rost de oferte?
-o sa mai am nevoie de o autoutlitara. Pentru acesta ma duc la un dealer pentru oferta, dar inca doua oferte de unde fac rost, ca din cate stiu eu, o masina noua in toata tara costa la fel?
Uneltele necesare productiei intra la active corporale pentru care trebuie sa constituiti dosarul de achizitie cu 3 oferte.Cererea de oferta se poate face personal sau prin e-mail/fax.
Alegerea va apartine si trebuie justificata.Cererea de oferte trebuie sa contina datele si specificatiile tehnice dorite de dvs.
Cheltuielile cu manusile de protectie cat si cu tot echipamentul de protectie(necesar procesului de productie) fac parte din categoria 3) ALTE COSTURI DE OPERARE:
k) Alte costuri conexe direct legate de codul CAEN accesat în cadrul Programului:
 racordarea la utilităţi: apă, gaz, electricitate, canalizare;
 infrastructura necesară racordarii la utilităţi: drum de acces, reabilitări, amenajări;
asigurarea normelor de protecţia muncii, de protecţia mediului.

In ghidul solicitantului se spune:
Pentru a fi incluse în investiţia eligibilă, activele corporale şi necorporale trebuie să îndeplinească următoarele condiţii........................
Deci manusile /echipamentul de protectie si de lucru nu sunt incluse in aceste cheltuieli.

In ceea ce priveste autoutilitara, trimiteti cerere de oferta la 3 dealeri.Chiar daca preturile sunt apropiate,poate obtineti alte avantaje de la un anumit dealer.
O mica intrebare! Daca am gasit un pret bun la un vanzator persoana fizica al autoutilitarei,pot achizitiona de la acesta? daca da,cum anume?
Multumesc!
Aveti nevoie de 3 oferte. Solicitati la 3 societati care au spre vanzare , cereri de oferte, apoi alegeti pretul cel mai avantajos.. Atentie , aceste autoutilitare trebuie sa fie noi.
Sunteti in faza de implementare sau acum doriti sa aplicati pentru program? La inscrierea proiectului trebuie sa prezentati 3 oferte de pe piata si mai apoi sa va incadrati in acest pret. Acestea stau la baza calcularii bugetului.

Alte discuții în legătură

Srl-d reinvestire 50% din profit hobotrading hobotrading Buna ziua! Sunt la un pas de a avea un SRL-D in domeniul IT (CAEN: 620_) si am o intrebare referitor la obligativitatea reinvestirii a 50% din profit. Eu ... (vezi toată discuția)
Firma noua sinel sinel 1.Vreau sa deschid o firma;[activitate transport rutier marfa si persoane] cu activitate 0,adica,nu am nici macar masinile cu care sa fac treaba. 2.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ong sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua .Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui ONG non-profit,care lucreaza cu finantare europeana se pote incheia un leasing operational (autoturism)?Ce ... (vezi toată discuția)