avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate milea_liliana

Activitate milea_liliana

Răspuns la discuția ANPC
Produsele comercializate sunt: jucarii si jocuri de indemanare, papetarie.
Discuție ANPC
Dupa ce o firma este infintata ce este de facut in relatia cu Anpc-ul? Un prieten spune aca trebuie sa te declari...aveti idee ce trebuei facut?

Multumesc.
Răspuns la discuția Tva achizitii intracomunitare
Inteleg ca firm anouinfintata are obligatia sa se declare in scopuri tva ca urmare a importurilor de servicii intracomunitare. Ea in acelasi timp face si achiziti de bunuri intracomunitare.
In acest caz ea este obligata sa achite tva in decontul 301pentru achiziatia de serviciile intracomunitare. Pentru achizitia de bunuri intracomunitare plateste tva? ( soc se incadreaza in acel plafon de 10.000 euro fiindca este la inceput de drum). Cum procedeaza in acest caz cu tva-ul ?
Discuție Contract cenzor
O asocoatie de proprietari are un cenzor din afara asociatiei . Ce fel de contract incheie cu acesta si ce plateste catre stat?

Multumesc
Va rog sa-mi spuneti daca cei care au conventie de prestari servicii si sunt angajati la o firma, prin conventie mai plateste cei 5.5%
In cazul in care trebuie sa plateasca cei 5.5% la ce nivel il plateste? la salariul minim pe economie?

Multumesc.
Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie:
O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii intracomunitare ( bunuri si servicii- publicitate). Fiindca achizitioneaza servicii intracomunitare trebuie sa se declare platitor de tva si sa se inregistreze in ROI.
Conform art 126 alin 4) lit b) din codul fiscal se incadreaza in acel plafon de 10.000 euro, deci poate aplica acea derogare. Insa aici apare intrebarea mea: se inregistreaza in scopuri tva din motive de servicii dar pentru bunuri nu ar trebui sa plateasca tva-ul. Cum procedeaza in acest caz? Plateste tva-ul doar la servicii si la bunuri aplica taxarea inversa ( adica rulajul lui 4426 este egal cu rulajul lui 4427 din cursul lunii si rezulta un 4423 egal cu zero)?

Multumesc frumos
Răspuns la discuția Administrator la firma
Puteti sa-mi spuneti la ce va referiti cand spuneti sa intruneasca celelalte conditii legale?
Multumesc.
Buna ziua,
Poate un expert contabil care doar are aceasta titulatura deoarece nu activeaza sa fie administrator la o firma? ( este firma la care v-a fi asociat cu sotia sa) .


Multumesc.