avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate florin1955

Activitate florin1955

Buna ziua

Am un apartament dat in chirie cu contract de inchiriere incheiat in martie 2017 valabil pana in martie 2018.
Am declarat acest apartament la anaf cu formularul 220. Impozitul datorat a fost vizibil pe ghiseul.ro toate sumele datorate pe anul 2017.
Pentru 2018 nu imi mai apare nimic. Trebuie sa merg sa mai declar o data contractul de inchiriere?
Pana in 25 mai 2018 trebuie sa merg sa depun formularul 200? pentru sumele incasate in 2017?

Multumesc
Buna ziua
Avem o strada privata care are un nume, dar este aceasta strada e impartita in 2 CF (din cauza ca erau 2 loturi de pamant peste care trecea). Accesul la drumul public se poate face din cele 2 capete de strada, deci se poate ajunge pe drum public fara sa treci "granita" din CF. Acuma apar discutii intre vecini de genul de umblii pe strada mea, atunci cand cei care au cota parte din CF1 trec pe strada la care au cota parte cei din CF2 si invers. Cat de valida este o interdictie a circulatiei (masina si pietoni) in acest caz? Pe buletine toti avem aceeasi strada. Mi se pare aiurea ca cineva poate interzice trecere mai ales pietonala pe o strada chiar daca e privata. (Nu este nici o bariera sau gard care sa restrictioneze circulatia)
Buna ziua
In codul civil este asa:
"
Art. 530
Modalităţile de executare
(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.
(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.
(3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere. Dispoziţiile art. 529 alin. (2) şi (3) rămân aplicabile.
"
Nu sunt specialist dar as zice ca plata in natura este mai degraba regula si nu exceptia
In cazul unui proces prin care unul din parinti (parintele rezident) cere o suma de bani (fixa sau procent din venituri) si celalat parinte (parintele nerezident) cere plata in natura care va fi decizia? (custodia e comuna). Cat de comuna este in prezent aceasta practica, plata in natura? Instantele au inceput sa imbratiseze aceasta practica "plata in natura" sau in continuare se prefera procent din salar?
Revin cu lamuriri pentru cei care vor avea aceeasi intrebare.
Conventia se poate modifica oricand. Am fost la notarul la care am facut conventia, am zis ca vrem o conventie noua (nu se anuleaza cea veche se face una noua). S-a trimis cerere la autoritatea tutelara, am asteptat o luna si am semnat o noua conventie pentru suma fixa de 600 de lei.
Deci se poate si sa se faca modificare/convetie noua si o alta suma decat acel 1/3 din venit, acel 1/3 din venit este valoarea maxima, se poate si mai putin, tine de cum se inteleg cei doi soti.
Pai cum nu e gresit daca noi am cerut un lucru si ea a scris alt lucru si cand am insistat a profitat de lipsa noastra de cunostinte in domeniul juridic?
Si daca in prima faza se poate face aceasta conventie la notar, orice modificare ulterioara numai in instanta se poate?
As mege la notarul care a facut conventia si sa cer modificarea. imi puteti recomanda o abordare a problemei? Atunci inainte sa semnam am obiectat si ne-a inchis ca asa e legea cu 1/3, desi am zis amandoi clar ca vrem suma fixa. Si mie mi se pare normal atata timp cat e o convetie intre 2 parti sa poti pune ce suma vrei. Poate ma ajutati cu o referinta la un text din lege.
Daca notarul nu vrea sa faca modificarea, pot apela la alt notar?
Buna ziua,

Am divortat de comun acord la notar(divort cu doi copii minori). Copii raman la mama si eu ar urmeaza sa platesc o suma pentru intretinere si educare. In convetie formularea este asa:
"cota de contributie este de minimum 1/3 din venitul net, nu mai putin de 600 de lei"
Pe moment cand am semnat am obiectat la notar ca noi (eu si fosta-sotie) nu asta vrem si vrem numai suma fixa de 600 de lei, notarul a zis ca nu se poate, desi amandoi am insistat ca asa vrem.
Acuma am vazut modele pe internet in care nu este trecut acest 1/3 din venit, ci o suma fixa si atat.
Se poate modifica aceasta convetie?
Daca ambele parti sunt de acord se poate fara a merge la tribunal, doar la notar?
Multumesc.
Răspuns la discuția Acces sifon vecin
Ce am uitat sa mentionez este ca vecinul de jos este chiar administratorul asociatiei de proprietari :(

Ok am inteles legea. cum sesizez in mod oficial presedintele? Scriu o cerere in dublu exemplar si o dau la presedinte sa o semneze?
Daca nu ia nici o masura? Trebuie sa ma judec cu vecinul ca sa imi pot desfunda sifonul?
Buna ziua am o problema la sifonul de la baie care este infundat si cand se scurge apa din vana de la baie imi iese apa prin scurgerea din pardoseala. Problema este ca sifonul meu este la vecinul de sub mine care a obturat cu faianta accesul la sifon. Vecinul refuza sa ma lasa sa dau jos o bucata, doua din faiata ca sa pot face reparatia. Cum pot sa il oblig sa ma lase sa am acces la sifonul meu?

Multumesc
Multumesc pentru raspuns,

Momentant sunt somer si mai primesc indeminizatie inca 2 luni. Daca nu reusesc sa imi gasec de lucru in intervalul ramas, ce solutii as avea ca sa nu raman fara nici un venit?