avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate NICULIN

Activitate NICULIN

Răspuns la discuția Este sau nu TARDIVITATE?
Da, asa s-a intamplat!. La fond au fost mai multi parati! S-a anulat cererea de judecata a reclamantilor. Unul dintre parati a facut apel, impotriva reclamantilor. A fost " nemultimit" in felul lui. Aceasta "comunicare- adresa" emisa de instanta a fost primita de toti paratii/intimati si reclamanti/intimati. In acest interval de 15 zile , Reclamantul/intimat nu a facut Intampinare. Faptul ca nu a stiut ca nu trebuie sa faca intampinare ( pentruca nu vorbesc probabil intre ei) a inaintat totusi intimpinare unul dintre paratii/intimat, contra lui( asa la dus capul) . Abia acum Reclamantul /intimat , raspunde , deci face intampinare, la intampinarea celuilalt parat/intimat dupa cele 15 zile in total dupa 24 zile. Intrebarea a fost , daca exista sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii dupa cele 15 zile, cand la apel se schimba rolurile( de aceea s-a pus intrebarea daca este vorba de TARDIVITATE!
Deci, trebuia sau nu sa depuna reclamantul intampinare, in termenul de 15 zile, la primirea primei Comunicari?
Răspuns la discuția Este sau nu TARDIVITATE?
Da, ceva nu este in regula! Nu se face intampinare la termen, pentru apelul facut , dar se accepta de instanta, intampinarea dupa expirarea celor 15 zile, Asa sunt legile!!!!
Va multumesc!
Este sau nu TARDIVITATE?
Buna seara!
Este urmatoarea situatie:
Se face apel de catre paratii/apelati. Instanta comunica tuturor, documentul de apel.
In termen de 15 zile reclamatii/apelanti, dar si paratii /reclamanti, trebuie sa faca intampinare.
Reclamatii/apelanti nu fac intampinare in aceste 15 zile. dar face un parat/intimat- intampinare.
Instanta trimite tuturor intampinarea facuta de paratul/intimat iar
Reclamantii/ intimati, fac intampinare dupa aceasta intampinare""!
Instanta nu comunica intampinarea facuta de reclamatii/intimati, dar verificand dosarul electronic, se face o nota scrisa in termen de 10 zile de catre paratii/apelanti , se arata tardivitatea si se solicita respingerea cheltuielilor de judecata.
Se poate considera ca nu a fost facuta intampinarea in termen?
Va multumesc!
Nu sunt in domeniu, dar consider ca nu poate fi invocat art. 444, alin. 1 CPC, atata timp cat hotararea, este cu drept de apel.
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Am gasit urmatoarea situatie si cred ca nu se plateste taxa de timbru:
Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, în baza art. 28 din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru (este scutită de la plata taxei judiciare de timbru orice cerere pentru exercitarea unei căi de atac, ordinare şi extraordinare, împotriva hotărârii judecătoreşti prin care a fost soluţionată o acţiune sau cerere scutită, potrivit legii, de taxă judiciară de timbru), că este admisibilă cererea de reexaminare a taxei judiciare de timbru stabilită în situaţia atacării cu recurs a unei decizii numai în ceea ce priveşte cheltuielile de judecată acordate în apel. Cererea privind plata cheltuielilor de judecată este una accesorie pretenţiei deduse judecăţii, aşadar calea de atac ce vizează exclusiv chestiunea cheltuielilor de judecată nu se timbrează. (Încheierea din data de 16 iunie 2017 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect cerere de reexaminare)
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Buna ziua!
S-a primit Motivarea!
" admite exceptia nulitatii cererii de chemare in judecata"
""Constata nulitatea cererii de chemare in judecata"
""Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare.""
Nu se aminteste de cheltuielile de judecata, facute de parati., chiar daca au fost cerute in motivare, si au fost atasate si chitantele ;la dosar.
Daca vor face apel paratii, pentru a cere cheltuielile de judecata, trebuie sa plateasca taxa de timbru?
Va multumesc!
STIMULENTUL DE INSERTIE


Buna seara! O neclaritate
Angajata poate solicita stimulentul de insertie dupa 42 zile concediu de maternitate?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Multumesc rumos!
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Buna ziua! Cheltuielile au fost depuse si solicitate inainte de pronuntarea instantei. Hotararea inca nu a aparut . Dar s-a citit din portalul judecatoriei, si nu apare si cheltuieli de judecata! Aici este neclaritatea paratilor! Apelul nu cred ca-l va cere reclamantii, intrucat nu au depus taxa de timbru, la dosar! Multumesc frumos!