avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruIonescu

Activitate AlexandruIonescu

Răspuns la discuția Abuz, viclenie şi hărţuire?
art. 215 din codul penal
alin. 6 consta in „exploatarea necunoasterii sau a lipsei de experienta a unui minor sau a starii de slabiciune a persoanelor vulnerabile datorita varstei, bolii, sau starii de graviditate, pentru a le determina sa incheie acte prejudiciabile pentru acestea”.
Mai exact in situatia de fata: copilul este nascut in data de 13 feb, ar trebui sa primesc pe data de 10 mart prima alocatie? (10 mart se primeste deobicei dar este putin variabil)
Stiu ca nu functionarii sunt de vina dar am intalnit multe cazuri in care s-a interpretat asa cum s-a dorit. Nu spun ca doamna la care am depus actele a fost cu reavointa dar de exemplu in alt caz...era aparuta o actualizare a unei legi tocmai de 3 luni si ei inca nu aveau normele de aplicare.
Iar cat despre faptul ca toti bugetarii sunt angajatii nostri inclusiv cei din functii inalte...este o realitate pe care multi o uitam. Parerea mea si a mai multora este ca ar trebui sa existe un mecanism prin care sa putem concedia inclusiv pe cei de sus.... Nu sa stea lumea sa iasa in strada....ci sa fim civilizati iar cei care nu isi fac treaba corect sau ne fura...sa stie ca nu le merge asa.
Buna ziua,
Sunt foarte nelamurit dupa ce am fost sa depun actele pentru alocatia de stat in aceeasi zi cand am primit certificatul de nastere a copilului. De acolo mi s-a spus ca voi primi banii in cca 2-3 luni toti odata dar ca nu si pentru luna in care s-a nascut copilul. De parca nu am platit destul la stat iar copilul este inexistent in luna in care s-a nascut in fata angajatilor nostri, anume a functionarilor statului.
Textul legii este foarte clar: plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii actelor. Daca va intarzia plata, atunci cineva va plati intarzierea.
Neclaritatea foarte mare, in favoarea celor care stabilesc drepturile de alocatie vine din urmatoarea: "Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul"
Va rog cine imi poate spune sensul juridic al expresiei :" se stabileste dreptul". Nu scrie ca in luna nasterii copilului nu se acorda alocatia ci ca se stabileste dreptul in urmatoarea luna.
Legea nr. 61/1993:
"Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.

La prima vedere aceasta lege este facuta ambiguu la acest punct pentru ca cineva sau un grup ori partid sa isi bage in buzunarele proprii foarte multi bani...avand in vedere in ce an s-a facut legea...cati copii s-au nascut in acesti ani in fiecare zi in Romania inmultit cu cate 1 luna in care nu s-au acordat drepturile de alocatie...iese o suma frumusica si constanta...chiar lunar mai exact.

Sa nu uitam...Presedintele tarii, Guvernul,Prim-ministrul, Deputatii, Senatorii, SRI, ANAF, etc. etc. etc.....sunt doar angajatii nostri ! noi le platim salariile !
Răspuns la discuția Bani falsi primiti de la banca
Sa fim seriosi despre cursul valutar al bancilor.... sunt diferente daca schimbi 1000 eur sau mai mult. de ce sa nu vinzi unde ti se da mai mult? chiar si 5 lei mai bine ii dai cuiva.
Multumesc frumos pentru raspuns,voi verifica si la AJOFM ce se poate face in aceasta situatie.
In mod normal cei care programeaza aplicatia Revisal ar trebui sa fie raspunzatori in fata legii deoarece cum am spus si mai sus, legea permite corectarea erorilor: HG 500/2011 art. 4 alin (3). In acelasi timp, raspunzatori in fata legii trebuie sa fie si functionarii statului care dau informatii eronate, neconforme cu legislatia (cei de la ITM) sau care nu ofera informatii complete (AJOFM) din cauza carora se produc aceste erori.
Asta ar trebui sa fie realitatea.
Buna seara,
Sotia este in CCC pana pe data de 02 noembrie 2015 (2 ani exact de la data nasterii copilului). Firma este in proces de faliment. De la 1 ian 2015 au dat si concedierile celorlalti angajati, nu mai are obiect de activitate.
In concluzie am fost sa ne interesam de acte pentru somaj la AJOFM. Am nimerit un domn care trebuia sa ii scoti vorba cu clestele din gura... A refuzat sa dea vreun detaliu legat despre cand trebuie incetat CIM inainte de terminarea CCC sau dupa terminarea CCC. A spus..veniti cu toate actele si discutam dupa asta.
Am sunat la ITM Buc, cta, in final cei de la Botosani au raspuns si ne-au comunicat telefonic ca incetarea contractului trebuia facuta de cand s-au incetat si celelalte contracte de munca.
Am vorbit cu angajatorul care ne-a spus ca normal nu e voie sa inceteze suspendarea CIM si CIM inainte de terminarea CCC. Dar i-am spus ce ne-au transmis cei de la ITM BT si s-a actionat in consecinta:
s-a facut incetarea suspendarii CIM si apoi incetarea CIM cu data de 19.oct.2015, s-au operat si in REVISAL modificarile.
Am mers la AJOFM la aceeasi persoana care nu ne-a dat detalii despre cum ar trebui sa fie actele intocmite corect si bineinteles ca doreste sa ii ducem actele cu data de 03 nov. 2015 inclusiv extras din revisal.
Angajatorul a incercat sa rectifice eroarea in REVISAL si nu poate modifica in nici un fel INCETAREA SUSPENDARII CIM dar INCETAREA CIM poate fi modificata! Din ce am gasit exista HG 500/2011 art. 4 alin (3) "Orice corecţie a erorilor survenite în completarea registrului se face la data la care
angajatorul a luat cunoştinţă de acestea."
din ce am inteles de la AJOFM avem 10 zile de la data incetarii contractului sa depunem dosarul.
Cum se poate modifica incetarea suspendarii? Cum trebuie procedat in cazul de fata? Cei de la ITM BT cand am intrebat cum este corect, prima data ne-au spus varianta de mai sus, i-am contactat din nou dupa ce am aflat de la AJOFM ca nu e corect si au spus ca e vina angajatorului, ceea ce nu este asa.
Va multumim frumos, este foarte important pentru noi sa intre in somaj pentru ca sotia este insarcinata a 2 a oara in 5 luni, avem nevoie de continuitate pentru CCC2. Multumim!
Buna ziua,
Sotia a intrat in CCC1 in data de 14 dec.2013 (avand in vedere cele 42 zile dupa nastere) primul copil implineste varsta de 2 ani pe 2 noembrie 2015. Intre timp firma a dat faliment si in acelasi timp este insarcinata a doua oara, data probabila a nasterii fiind cca 25 februarie 2016.
Din cate am inteles se poate inregistra la agentia de somaj urmand a lua indemnizatie de somaj iar de pe 03 dec 2015 sa poata intra in concediul maternal ( 126 zile ) calculat teoretic fix 42 zile dupa 25 feb 2016. Concediu maternal platit tot de cei de la somaj din ce am inteles. Problema este ca la 2 nov cand se termina prima indemnizatie pentru CCC1 sotia va avea 5 luni si jumatate din a doua sarcina. Asta inseamna ca la somaj daca i se va gasi loc de munca, nu ar avea cum sa lucreze.
Toate calculele trebuie sa le fac tinand cont de suma de 800 ron/ luna timp de 2 ani.(200 ron alocatie, 600 ron indemnizatie, sume neimpozabile)
1. Cat ar fi indemnizatia de somaj pentru luna noembrie 2015 avand in vedere ca in decembrie 2015 va intra in concediu maternal pentru a doua sarcina? si daca suma de bani intra in cont in acea luna sau se intarzie ca la indemnizatie CCC?
2. Cat ar fi plata pe luna a concediului maternal? avand in vedere veniturile realizate din indemnizatia si alocatia din CCC1.
3. Primul copil fiind nascut pe 2 nov. inseamna ca indemnizatia din CCC1 ar trebui sa o primim si pe luna nov, este corect? Daca da, atunci inseamna ca din CCC1 va intra direct in concediul maternal (126 zile) ? Presupun ca daca asa este va trebui sa depunem actele la somaj anterior datei de 02 nov.
Va multumesc foarte mult.
Buna ziua,
Sotia se afla in CCC1 si este foarte posibil ca al 2 lea copilas sa vina pe drum inainte de terminarea CCC1. primul copil este nascut pe 02.nov.2013, daca al 2 lea copil se naste intre lunile septembrie - octombrie 2015, care este procedura pentru intrarea in CCC2 daca firma este in faliment? (inca nu stiu data intrarii in faliment)
Dar daca al 2 lea copilas vine dupa data terminarii CCC1? respectiv 02.nov.2015?
Mentionez ca pentru CCC1 am avut domiciliul in Constanta, copilul nascandu-se acolo, firma avand sediu tot in Constanta iar in timpul postnatalului ne-am schimbat domiciliul in Botosani, avand in vedere aceasta, se poate face transfer catre alt angajator? Sau dupa ce se termina CC1 se va face angajare temporara in botosani? Cum va fi situatia cu pre si post natal? respectiv 126 zile daca se va naste in apropierea datei de nastere a primului copil? Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Vaccin contra cancer col uterin!
wirtej a scris:

Industria farmaceutica ar da faliment daca doctorii ar admite ca medicamentele sunt toxice; ca ele nu vindeca, ci imbolnavesc, nu aduc la viata, ci produc un genocid fara precedent. La fel, marile corporatii alimentare ar inceta folosirea la scara industriala a aditivilor si ar disparea complet, daca agentiile responsabile de protectia consumatorului ar admite ca acestia sunt extrem de nocivi si provoaca boli grave. Dar „ei" ne fac sa credem ca noi suntem de
vina, fiind sensibili la anumite substante, si nu ei, care au contaminat toate alimentele cu substante otravitoare.
La ora actuala, tehnologiile moderne folosesc aproape 70.000 de substante chimice,iar numarul lor creste anual cu alte aproape 2.000. Rezultateleacestor studii au aratat ca in sânge au aparut in ultimele deceniiintre 120 si 160 de substante chimice xenobiotice, care nu au existat inainte. Un numar mare din aceste substante sunt cancerigene,mutagene sau teratogene.Acesti ucigasi tacuti, aditivii,se acumuleaza gradat in organism, grabind aparitia cancerului, a bolilor cronice, degenerative, autoimune sau genetice.Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), peste 30% dintre cazurile de cancer pot fi evitate doar prin adoptarea unui regim de alimentatie sanatos.


Aceste substante nocive aparute in alimentatie punand la un loc si politica de a descuraja viata la tara prin asa -zise gripe de tot felul la animale, tot felul de boli care mai de care, inexistente in urma cu zeci de ani in urma, boli din laborator, rezulta clar ceea ce vor sa faca. imi aduc aminte despre sumit-urile de la gneva sau mai stiu eu de unde in care "capii" lumii discutau despre reducerea populatiei globului pe fata, direct. Rezolvarea e simpla, refuzul acestor vaccinuri, traiul la tara unde inca nu au ajuns sa controleze totul asa de mult, sa nu mai ai de unde manca sanatos.