avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate cartiano45

Activitate cartiano45

Va rog sa-mi spuneti daca prin OUG 44-2012 ( pentru modificarea art. 81 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila) se amana pentru 1 februarie 2013 si modificările la OG 2/2001 (privind regimul juridic al contravenţiilor) si cele cu privire la Legea 544/2004 (a contenciosului administrativ)?
Practic prin incetarea urmaririi penale pentru intervenirea prescriptiei penale ar exista posibilitatea ca pe vechiul Cod Civil sa nu se poata recupera prejudiciul desi acesta exista in mod indubitabil si desi m-am constituit ca parte civila in termen?
Spuneti ca sunt in termen pentru actiunea civila deoarece constituirea ca parte civila in procesul penal suspenda sau intrerupe prescriptia in civil? Nu exista niciun text legal care sa se refere la aceasta situatie? Multumesc pentru raspuns.
M-am constituit ca parte civila intr-un proces penal in iulie 2011, in faza urmaririi penale. Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu latura civila daca se dispune incetarea urmaririi penale pe motivul ca tragerea la raspundere penala s-a prescris pentru fapta in cauza?Am sesizat organele de urmarire penala in februarie 2009, atunci cand am constatat si prejudiciul. Daca se dispune incetarea urmaririi penale pentru motivul mentionat mai sus, pot sa ma adresez instantei civile sau s-a prescris dreptul meu de a actiona pe latura civila? Ar putea aparea prescriptia de 3 ani, daca se socoteste ca aceasta curge din februarie 2009 (cand am constatat prejudiciul) sau constituirea ca parte civila intrerupe/suspenda prescriptia civila de 3 ani? Situatia este ca prejudiciul si fapta raman chiar daca s-ar dispune incetarea urmaririi penale pentru ca s-a prescris tragerea la raspundere penala. Exista vreun text legal care sa reglementeze cazul meu? Va multumesc anticipat.
Se contesta respectand termenul de 15 zile sau in alt termen?
Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a contesta o decizie de imputare? Mentionez ca decizia de imputare s-a facut conform art. 141, alin. 7 din C. Proc. Fiscala, deoarece un agent constatator (functionar public la data respectiva), nu a transmis la finante pentru executare, un proces verbal de contraventie. Precizez si faptul ca la data la care s-a emis decizia de imputare, agentul constatator nu mai era functionar public (raportul sau de serviciu a incetat cu acordul partilor). Cum se contesta aceasta decizie de imputare? Se face plangere prealabila la organul emitent conform art. 7 din Legea 554-2004 sau se face direct contestatie in instanta?
141, alin. 7 din C. Proc. Fiscala spune ca daca nu se face plata in termen de 15 zile de la data comunicarii deciziei de imputare, decizia devine titlu executoriu. Asta inseamna ca pot contesta decizia in instanta in termen de maximum 15 zile? Exista undeva un text legal care sa spuna cum si la ce instanta se poate contesta o decizie de imputare? Va multumesc.