avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela1707

Activitate mihaela1707

Răspuns la discuția Reducere program gravide
Dar este obligatorie reducerea programului dacă in urma evaluării de către medicul de medicina muncii nu se constată riscuri și sunt indeplinite toate condițiile?
Multumesc!
Buna ziua,
O angajata anunta in scris angajatorul ca este gravida in saptamana 9-10 de sarcina iar in săptămâna 14-15 aduce o cerere insotita de o adeverinta medicală prin care solicită reducerea programului de lucru.
Ce trebuie sa facă angajatorul si ce documente trebuie să aibă la baza acestei reduceri de program?
Discuție Zi libera legal
Buna ziua,
Pe data de 26.04.2019 este zi libera legal. Daca se lucreaza in acea zi se plateste cu spor de min.100% sau compensarea in timp liber corespunzator in urmatoarele 30 zile. Ce inseamna mai exact timp liber corespunzator? O zi sau doua? Si cum sunt platite acea/acele zile?
Multumesc!
Răspuns la discuția Program de vizita minor
Se pare ca nu ne intelegem, iar el il ia in zile diferite. Acum i-am precizat ca nu sunt de acord si tot la luat de la gradinita.
Gradinita avea voie sa-l dea fara acordul meu? (am anuntat inainte)
Bună ziua
Am o hotărâre definitivă prin care sa stabilit custodia comuna a minorului cu domiciliul la mine iar tatal are programul de vizită două zile pe săptămână dar nu sunt precizate acestea. Tatal vrea să-l ia pe minor de la grădiniță pentru două zile fara acordul meu. Il poate lua iar grădinița are voie sa il dea?
Mulțumesc!
Am achizitionat porumb in 2014 o cantitate de 200to, in 2015 sa uscat( a scazut umiditatea) ramanand o cant mai mica cu 20to. Cum inreg. acea dif.de 20to?
Data nasterii copilului este 09.12.2013
Daca depun cele 2 cereri (incetare suspendare contract munca si incetare c.i.m. cu acordul partilor) cu data de 24.09.2015 si incep un nou contract de munca tot in data de 24.09.2015 pot beneficia de stimulentul de insertie ? (am optat pt. CCC pana la 2 ani )

Multumesc!
In present sunt in concediu crestere copil care se va termina in cepand din noiembrie.
intre timp mi-am gasit un nou loc de munca si nu ma mai intorc la vechiul loc de munca.
La vechiul loc de munca trebuie sa depun o cerere de incetare suspendare CM si demisia ? Sunt obligata sa efectuez periada de preaviz ?
In momentul de fata sunt in CIC pana in noiembrie, copilul face 2 ani in decembrie, diferenta de 1 luna pe care ar trebui sa o ia tata cu siguranta vom renunta la ea ( trebuie facut ceva in acest sens, cerere sau o adresa undeva?), iar eu ar trebui sa ma intorc la lucru dar am un program cam lung si nu imi pot lua copilul de la cresa si asi vrea sa-mi gasesc un alt loc de munca:
- daca ma angajez in alta parte pana in noiembrie pot lua in continuare indemnizatia de crestere copil si sa iau si un salariu?
- ce valoare trebuie sa aiba salariul ca sa fie legal? (am citit ceva cu de 3 ori ISR /an)
- si tot in acest timp ce trebuie sa fac cu vechiul loc de munca? imi dau demisia cand incep la noul loc de munca sau trebuie sa astept pana in noiembrie la data cand trebuie sa incep legal?
Multumesc anticipat!