avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate Irina Ciobanu

Activitate Irina Ciobanu

Răspuns la discuția ce este de facut?paternitate
Colegul Lascoschi are dreptate. Am crezut ca i-ati chemat pe ambii tati in judecata. Trebuie sa va judecati cu tatal legal obligatoriu. Daca cel biologic este de acord cu recunoasterea copilului si isi doreste acest lucru, sa va sustina si cu bani in acest sens(avocat + cost analize adn).
Răspuns la discuția ce este de facut?paternitate
atacati sentinta in termenul de 15 zile. Luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte. Banuiesc ca nu s-a facut analiza ADN si cereti efectuarea acesteia in apel.
Răspuns la discuția partaj dupa divort
Daca sotia si copii nu au unde locui, teoretic, au sanse sa ia apartamentul, insa trebuie avut in vedere ca sotia va prelua si creditul si va trebui sa achite si sulta fostului sot. Termenul de achitare al sultei este de 6 luni, de obicei iar daca doamna nu va plati banutii se ajunge la executare.
Cred totusi ca, daca fostul sot i-a lasat in casa si plateste in continuare ratele, ii va lasa sa locuiasca acolo, altfel nu ar mai fi platiti nimic si ar fi lasat banca sa-i execute.
Pana la urma, sunt copiii lui si e dator moral sa le asigure o casa.
Răspuns la discuția mostenire
Faceti contracte de vanzare cumparare pe bunuri copiilor. De preferat ar fi ca pretul trecut in contract sa nu fie derizoriu(foarte mic). Asta nu inseamna ca aceste contracte nu vor putea fi atacate dupa deces in instanta, insa sansele de anulare sunt mai mici, mai ales ca Noul cod civil ,art 931, prevede ca dreptul inscris un drept in cartea funciara timp de 5 ani nu mai poate fi contestat.
Răspuns la discuția cod civil
la aceleasi articol. prejudiciul poate fi facut printr-o actiune sau inactiune. Depinde ce inseamna in cazul Dvs favorizarea. cel mai bine ar fi sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati situatia pentru a decide ce trebuie facut.
Răspuns la discuția cod civil
premeditarea tine de latura penala. in civil se poate numi "rea credinta".
In Noul cod civil este prevazuta la art 1357:" Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare." si 1359: "Autorul faptei ilicite este obligat să repare prejudiciul cauzat şi când acesta este urmare a atingerii aduse unui interes al altuia, dacă interesul este legitim, serios şi, prin felul în care se manifestă, creează aparenţa unui drept subiectiv.

Răspuns la discuția divort
inseamna ca puteti ataca hotararea privind orice ati cerut, in afara de capatul privind desfacerea casatoriei. Poate fi atacata pe programul de vizitare, pensia de intretnere, pastrarea numelui(daca s-a cerut), etc. Pentru a va putea schimba actele, trebuie sa treaca cele 30 de zile de la comunicare, pentru a putea legaliza sentinta. Asa cer cei de Politie, chiar daca ati revenit la numele avut anterior casatoriei. pentru banutii care se cuvin minorului ca pensie de intretinere, la fel, trebuie sa treaca cele 30 de zile, intrucat sentinta poate fi atacata pe acest capat de cerere, dupa care, daca tatal nu da banutii, puteti face o plangere la politie pentru abandon de familie.
Atentie, dupa trecerea celor 30 de zile, trebuie sa va duceti la judecatorie sa va faca legalizarea hotararii(se aplica o stampila si un timbru judiciar pentru care veti sta la multe cozi), nu e suficient doar sa treaca acest termen.
Răspuns la discuția contract de arenda
luati legatura cu un avocat care va va spune ce e de facut dupa ce vede vede actele.
niciun avocat nu va poate spune daca puteti rezilia contractul pana nu il vede.
contractele de acest gen pot fi denuntate unilateral de oricare parte cu notificarea prelabila a co-contractantului, iar o clauza contrara inserata in contract este nula.(art. 1277 Noul Cod Civil)

Singura cerinta pentru ca rezilierea sa opereze este aceea ca notificare sa se faca intr-un termen rezonabil.

Asta inseamna ca Dvs puteti rezilia contractul oricand,fara vreun motiv special, aceeasi posibilitate avand-o si hypermaket-ul in cauza.
Răspuns la discuția Prescriptie sau nu?
atunci invocati exceptia prescriptiei la primul termen, iar daca ei nu fac dovada intreruperii termenului, ati incheiat cu ei.