avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contractul comercial cu termen nelimitat este legal?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contractul comercial cu termen nelimitat este legal?

Buna ziua,

Suntem in discutii de colaborare cu unul dintre marile hipermarketuri ca si furnizor de produse, iar termenul contractului este nelimitat. Doresc sa stiu daca acest lucru este legal.
Iar in contract nu se specifica nicaieri dreptul de a rezilia al furnizorului.
Ulterior pot rezilia acest gen de contract?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:54, 24 Octombrie 2012
Trebuie sa aveti clauza de reziliere obligatoriu, altfel pe viitor veti fi intr-o situatie grea din acest punct de vedere.
Nu acceptati un contract tipizat si negociati prevederile contractuale, chiar daca supermarketul vine oarecum de pe o pozitie de forta.
Specificati si un termen de valabilitate cu posibilitate prelungirii contractului
contractele de acest gen pot fi denuntate unilateral de oricare parte cu notificarea prelabila a co-contractantului, iar o clauza contrara inserata in contract este nula.(art. 1277 Noul Cod Civil)

Singura cerinta pentru ca rezilierea sa opereze este aceea ca notificare sa se faca intr-un termen rezonabil.

Asta inseamna ca Dvs puteti rezilia contractul oricand,fara vreun motiv special, aceeasi posibilitate avand-o si hypermaket-ul in cauza.
Stimata Ciobanu Ana Irina, multumim foarte mult pentru raspunsul clar si cu trimiterea la articolul in cauza. Sigur veti ajunge o avocata de succes!
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
AlaTurca, utilizator
Multumim.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract-probleme MrFB MrFB Buna ziua, In calitate de agent imobiliar am semnat un contract de colaborare cu o alta agentie pe o perioada nedeterminata.In contract singurele clauze de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract babysee babysee Buna ziua, am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de ... (vezi toată discuția)
Pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat? anonima30 anonima30 buna, am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma ... (vezi toată discuția)