avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate adiadi28

Activitate adiadi28

Discuție CCM nerespectat
Vreau și eu o lămurire în privința CCM angajatorul are obligația în luna Mai de a negocia salariile angajaților. Dar negocieri nu au fost până acum. În restul anilor a fost doar o simplă înștiințare ( vezi că ți-am mărit salariul cu atât) . Unde mă pot adresa pentru ai trage la răspundere în acest caz?
Și încă o întrebare . Sa lucrat in zilele libere de la stat și de Paște și pe 1 mai pe fluturași nu apare că am fost plătiți 300 la sută dar dacă calculez salariul este platit. Nu a fost anunțat nici ITM în această privință ce mă sfătuiți să fac ?
Răspuns la discuția Medicina muncii
Da asta am inteles dar nu cred ca m-am exprimat bine. Cand sa facut controlul periodic in cadrul societatii(au pus ei la dispozitie sala si firma care se ocupa au venit cu aparatura) eu am fost in medical. Acum am fost trimia de catre doamna de ke ssm la firma respectiva la cabinet cu programare de la ora 9.00. Programul meu este de la 7 - 15. Intrebarea era ca trebuia sa vin 2 ore la munca si cand termin analizele sa revin la munca? Angajatorul asa zice .
Multumesc anticipat!

POPA GHEORGHE a scris:

Programarea examinarii medicale periodice se face de catre angajator impreuna cu medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in timpul programului de lucru.
Lucratorii au obligatia prezentarii la examinarea medicala periodica conform programarii.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-Art. 39 Lucrătorul este obligat să se prezinte la examenele medicale de supraveghere
a sănătăţii la locul de muncă, conform planificării efectuate de către medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.

Discuție Medicina muncii
Am fost trimis la medicina muncii (control periodic) in timpul programului si mi sa spus sa vin 2 ore la munca si dupa sa merg la medicina muncii iar cand termin sa revin la munca sa imi termin programul este corect asa sau pot sa am o zi libera
Răspuns la discuția Contract induvidual de munca
In ce conditii? Si nu ar trebui sa fiu si eu de acord daca ma retrogradeaza din functie? Eu m-am angajat pe un post iar acum trebuie sa muncesc pe alt post?

Cornel Vasile a scris:

Modificarea functiei se poate face unilateral de catre angajator doar in anumite conditii.

Solicitati in scris angajatorului sa va elibere un exemplar de pe actul de modificare a functiei. In caz contrar, sesizati ITM-ul.

Mi sa prelungit contractul de munca fara a se modifica functia si fisa postului. Ulterior am fost anuntat ca am fost retrogradat din functie si am alte indatoriri la locul de munca. Este legal sa imi ceara angajatorul asta fara acordul meu?
Răspuns la discuția Reprezentant al angajatilor
Si pe ei ca societate nu ii obliga legea ca toti reprezentanti sa fie de acord sau sa se ajunga la o intelegere?

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa semnati ca nu va obliga cu nimic, daca in continutul procesului este stipulat faptul ca partile nu au cazut de comun acord in urma negocierilor.

Răspuns la discuția Reprezentant al angajatilor
Procesul verbal cu negocierea proprizisa ceea ce am cerut noi si ce ofera societatea. Ei nu vor sa ofere mai nimic din ce am cerut noi asadar noi nu vrem sa semnam

Cornel Vasile a scris:

Despre ce proces-verbal este vorba ?

Suntem 4 reprezentanti ai angajatilor intr-o firma cu capital strain. La negocierile dintre noi si societate nu sa ajuns la un punct comun daca nu semnam 3 din cei 4 procesul verbal se poate intampla ceva? Ma intereseaza de amblele parti si societatea si noi reprezentantii.
Răspuns la discuția Legea 88/2018
Am inteles

Cornel Vasile a scris:

Are dreptate angajatorul ...

Codul Muncii
Art. 139
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
- 1 si 2 ianuarie;
- 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane;
- Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- 1 iunie;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Romano-catolicii fac parte din cultul crestinism,


Răspuns la discuția Legea 88/2018
Da dar angajatorul zice ca si romano catolicii sunt tot crestini. Si ca textul de lege face referire la musulmani la budisti.
Cum as putea sa il conving daca in lege nu este specificat?

Cornel Vasile a scris:

Cititi aici
www.avocatnet.ro/articol_470...