avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM nerespectat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM nerespectat

Vreau și eu o lămurire în privința CCM angajatorul are obligația în luna Mai de a negocia salariile angajaților. Dar negocieri nu au fost până acum. În restul anilor a fost doar o simplă înștiințare ( vezi că ți-am mărit salariul cu atât) . Unde mă pot adresa pentru ai trage la răspundere în acest caz?
Și încă o întrebare . Sa lucrat in zilele libere de la stat și de Paște și pe 1 mai pe fluturași nu apare că am fost plătiți 300 la sută dar dacă calculez salariul este platit. Nu a fost anunțat nici ITM în această privință ce mă sfătuiți să fac ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:34, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
in cazul nerespectarii de catre angajator a obligatiilor asumate prin CCM va puteti adresa instantei de judecata in termen de 6 luni.
Munca in zilele de sarbatoare legala nu trebuie anuntata la ITM, insa daca nu este compensata cu timp liber se acorda un spor la salariu de minim 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)
Pontaj zile libere nationale rudolfton rudolfton Buna seara , Am si eu o nelamurile : in luna Decembrie am avut 3 zile Nationale in care am lucra ( in total 24 de ore) care mi-se vor plati cu un spor de ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare Anacrsitina Anacrsitina Sunt confuza total,va rog sa ma ajutati.La un magazin unde sunt 3 vanzatoare,se lucreaza si sambata,prin rotatie.,motiv pentru care salariatele primeau zi ... (vezi toată discuția)