avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract induvidual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract induvidual de munca

Mi sa prelungit contractul de munca fara a se modifica functia si fisa postului. Ulterior am fost anuntat ca am fost retrogradat din functie si am alte indatoriri la locul de munca. Este legal sa imi ceara angajatorul asta fara acordul meu?
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
adiadi28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 21 Iunie 2018
Modificarea functiei se poate face unilateral de catre angajator doar in anumite conditii.

Solicitati in scris angajatorului sa va elibere un exemplar de pe actul de modificare a functiei. In caz contrar, sesizati ITM-ul.
In ce conditii? Si nu ar trebui sa fiu si eu de acord daca ma retrogradeaza din functie? Eu m-am angajat pe un post iar acum trebuie sa muncesc pe alt post?

Cornel Vasile a scris:

Modificarea functiei se poate face unilateral de catre angajator doar in anumite conditii.

Solicitati in scris angajatorului sa va elibere un exemplar de pe actul de modificare a functiei. In caz contrar, sesizati ITM-ul.

Codul Muncii
art.48
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

art.248
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
......
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
.....

Sub sanctiunea nulitatii absolute, sanctiunea disciplinar mai sus mentionata, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca dana manea dana manea In ce conditii iti poti schimba locul de munca, felul muncii si functia? (vezi toată discuția)
Sanctiune cu schimbarea locului de munca romanul11 romanul11 Buna ziua. Angajatorul poate sa dispuna sanctionarea salariatului cu mutarea la alt loc de munca, imediat dupa ce a fost sanctionat anterior cu schimbarea ... (vezi toată discuția)
Depunere acte chemare in judecata tudor16 tudor16 Ce consecinte are depunerea unor acte - proba de chemare in judecata care nu exista in dosarul de personal? (vezi toată discuția)