avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate gabimateo

Activitate gabimateo

in cazul in care un cetatean achizitioneaza un apartament, cu credit pe o perioada indelungata (20-30 ani), iar ulterior achizitiei se casatoreste, acesta platind ratele exclusiv din veniturile proprii, ce drepturi are sotul, in cazul unui divort sa zicem, asupra apartamentului?
Nu la arestare m-am referit, ci la urmarirea penala; sunt de acord ca pentru arestare sa se obtina acordul camerei din care face parte parlamentarul, dar urmarirea penala s-ar putea efectua, pana la urma in instanta se stabileste vinovatia; am citit tot felul de argumente cum ca o urmarire penala ar afecta activitatea alesului...mare ipocrizie sa nu spun pastila pentru prosti. In UK, parlamentarii pot fi arestati/retinuti imediat dupa o instiintare a Camerelor
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: din cate stiu,potrivit Constitutiei, demnitarii au imunitate numai pentru declaratiile politice; cum se face totusi ca pentru infractiuni prevazute in Codul Penal, este necesar acordul Camerei din care face parte un demnitar acuzat, astfel incat acesta poate scapa de urmarirea penala? Nu suntem toti egali in fata legii?
In state cu democratie seculara, demnitarii suspectati de infractiuni sunt chiar arestati/retinuti, interogati....ca orice cetatean. multumesc!
Buna ziua!As dori sa ma lamureasca cineva in urmatoarea speta, cu argumente legale dar si logice: absolvent de facultate in sesiunea iulie 2015, cauta loc de munca timp de mai mult de 60 zile, apoi merge la AJOFM din judetul de domiciliul unde primeste raspuns: "nu puteti primi ajutor de somaj pt ca n-ati venit in cel mult 60 zile de la absolvire", punct; caut si gasesc in Legea 76/2002 art. 17 alin. 2 lit.a) urmatoarele: "Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învătământ, în vârstă de minimum 18 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;" orice om cu o gandire logica isi spune ca dupa absolvire, caut timp de 60 zile loc de munca si daca nu gasesc apelez apoi la ajutorul de somaj; sap mai adanc si gasesc HG nr. 174/2002 pt aplicarea Legii 76/2002 si la art. 8 gasesc si o explicatie la raspunsul primit la ghiseu: "Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi c) din lege se consideră că nu au reuşit sau nu au
putut să se încadreze în muncă, dacă fac dovada că în perioada de 60 de zile de la data absolvirii, ..... s-au înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene ". Cred ca d.p.d.v. legal m-am cam lamurit, dar prevedera este absurda pt ca presupunand ca imediat dupa absolvire, in timp de 60 de zile nu te-ai putut prezenta la fortele de munca din motive diverse (boala, plecat in strainatate, ca doar nu ti-ai luat diploma si a doua zi faci planton la AJOFM), inseamna ca cineva, ca absolvent, nu mai poate primi indemnizatia de somaj. In alta ordine de idei, ar trebui cumva ca la inmanarea diplomei de absolvire, printre felicitarile de rigoare, profesorul sa mai spuna : maine, fugi repede la fortele de munca, ca nu se stie!!!. As dori opinii la cele expuse, pentru ca este evident ca se incalca dreptul la asigurarile de somaj. Multumesc!
Este posibila intentarea unui proces vizand despagubire morala impotriva fostului sot pe motive de adulter
Discuție succesiune
va rog sa-mi spuneti la cat se ridica cheltuielile pentru deschiderea unei suucesiuni la judecatorie. va multumesc!