avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imunitate demnitari potrivit Constitutiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imunitate demnitari potrivit Constitutiei

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: din cate stiu,potrivit Constitutiei, demnitarii au imunitate numai pentru declaratiile politice; cum se face totusi ca pentru infractiuni prevazute in Codul Penal, este necesar acordul Camerei din care face parte un demnitar acuzat, astfel incat acesta poate scapa de urmarirea penala? Nu suntem toti egali in fata legii?
In state cu democratie seculara, demnitarii suspectati de infractiuni sunt chiar arestati/retinuti, interogati....ca orice cetatean. multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
gabimateo, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabimateo , utilizator 20:56, 20 Septembrie 2016
Riscul ar fi: un guvern care doreste eliminarea opozitiei ar putea dispune arestarea parlamentarilor inconvenabili pretextand infractiuni nepolitice din partea lor. In acest fel s-ar putea instaura o tiranie, lucru mult mai neplacut decat faptul ca scapa cativa infractori de urmarire penala pentru ca sunt parlamentari.
Nu la arestare m-am referit, ci la urmarirea penala; sunt de acord ca pentru arestare sa se obtina acordul camerei din care face parte parlamentarul, dar urmarirea penala s-ar putea efectua, pana la urma in instanta se stabileste vinovatia; am citit tot felul de argumente cum ca o urmarire penala ar afecta activitatea alesului...mare ipocrizie sa nu spun pastila pentru prosti. In UK, parlamentarii pot fi arestati/retinuti imediat dupa o instiintare a Camerelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt de profesie infractor. daca ma angajez la stat mai raspund penal? ContSters184021 ContSters184021 [i]ART. 19^1 (Cod Penal, introdus prin L. 278/2006) Condiţiile răspunderii penale a persoanelor juridice Persoanele juridice, [u]cu excepţia statului, a ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului ContSters146145 ContSters146145 Sunt intrunite conditile esentiale pentru infractiunea mai sus enuntate: Unui expert criminalist i s-a incredintat spre solutionare o expertiza intr-o ... (vezi toată discuția)