avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate cb2005

Activitate cb2005

Inteleg ca daca societatea la infiintarea ei a fost declarata platitoare de TVA ,nu se poate inregistra ulterior ca neplatitor TVA.Societatea are ca domeniu de activitate intermedieri in asigurari(domeniu scutit de plata TVA),si o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire.
As dori sa stiu temeiul legal care sta la baza acestui lucru.Conform art141 al 6 paragraf b si art.152 al 1din legea 343/17.07.2006 ,care modifica codul fiscal am dreptul la scutire.Cei de la finante mi-au refuzat dosarul dar nu mi-au motivat de ce au facut-o.
Am o societate infiintata anul trecut.La momentul infiintarii acesteia am optat pentru plata TVA.Deoarece cifra de afaceri este sub 2 miliarde/an iar societatea mea este de asistenta in brokeraj ,consultanta in asigurari ,am dorit sa fiu scutita de la plata TVA . Am fost la finante,dar acolo mi s-a spus ca nu pot renunta la plata TVA deoarece am optat pentru plata lui la infiintarea firmei. Chiar mi s-a sugerat sa imi infiintez o noua firma.Ce pot sa fac ?