Am o societate infiintata anul trecut.La momentul infiintarii acesteia am optat pentru plata TVA.Deoarece cifra de afaceri este sub 2 miliarde/an iar societatea mea este de asistenta in brokeraj ,consultanta in asigurari ,am dorit sa fiu scutita de la plata TVA . Am fost la finante,dar acolo mi s-a spus ca nu pot renunta la plata TVA deoarece am optat pentru plata lui la infiintarea firmei. Chiar mi s-a sugerat sa imi infiintez o noua firma.Ce pot sa fac ?
Asa este.
Firma deja infiintata nu mai poate deveni neplatitoare de TVA decat daca se va modifica CF in acest sens, ceea ce este putin probabil.
Aveti doua posibilitati:
- sa mergeti in continuare cu aceasta firma si sa nu uitati pana la 31.01.2007 sa dati o declaratie cu cifra de afaceri realizata in anul 2006, pentru a va incadra la plata lunara sau trimestriala a TVA. Activitatea acestei firme ar putea fi foarte folositoare daca aveti activitati scutite de tva cu drept de deducere, importuri sau contracte de leasing.
- sa infiintati o alta firma pentru care sa optati "neplatitoare de TVA" si in acest caz sa preluati o parte din operatiunile convenabile( cele fara tva sau sau operatiuni scutite de TVA fara drept de deducere). Cele doua firme pot functiona in paralel fara probleme, ba mai mult se pot completa reciproc. Succes.
Plafon tva
claudiaP
Buna seara!
O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)