avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate ariana03

Activitate ariana03

Buna ziua, in urma cu 20 de ani am lucrat pt o perioada de 12 ani la o societate, fiind incadrat in grupa de munca I. Acum ma aflu in pragul pensionarii, iar societatea respectiva a fost dizolvata, arhivele ramanand in posesia celei nou infiintate. Am solicitat acesteia eliberarea unei adeverinte insa refuza pe motiv ca nu au dreptul sa faca asa ceva, ce pot face in acest sens? Cum sa obtin adeverinta pentru dosarul de pensionare?
Buna ziua, as dori sa stiu daca, in cazul in care, primaria incheie un contract pentru serviciile de salubrizare cu o firma cu care societatea noastra are un contract pt aceste servicii si ulterior cei din primarie reziliaza contractul si fac cu o alta firma...noi suntem obligati sa incheiem contract cu cea de-a doua?
Buna ziua, am urmatoarea situatie: as dori sa inchei un contract de colaborare cu o persoana fizica pentru ca aceasta sa poate desfasura o activitate in cadrul societatii mele (lucrator comercial). mentionez ca nu pot incheia un CIM intrucat aceasta din urma se afla in prenatal.
As dori sa stiu daca pot incheia cu aceasta din urma un contract de colaborare si in ce forma. Este suficient sa fie incheiat cu ea ca si persoana fizica sau e nevoie sa si faca un PFA?

va multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu daca exista vreo cale legala pt a incheia un contract cu o persoana aflata in concediu prenatal. Mentionez ca aceasta e in concediu prenatal de la firma unde este angajata si are functia de baza si doreste sa mai lucreze pana naste. Pot incheia un fel de contract intre firma si persoana respectiva, astfel incat sa nu am probleme la ITM?
Buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarele aspecte:
Art. 106
(1)Unităţile acreditate pentru service trebuie să aibă menţionată în obiectul lor de activitate activitatea de service pentru aparate de marcat electronice fiscale, cod CAEN 9511, şi să dispună de minimum 2 tehnicieni de service specializaţi în domeniu.
(2)Distribuitorii autorizaţi sunt obligaţi ca, prin intermediul propriilor tehnicieni de service sau ai unităţilor de service acreditate, să asigure:
a)intervenţia promptă şi gratuită, la solicitarea organelor de control;
b)instalarea aparatului nou, înlocuirea memoriei fiscale sau a dispozitivului de memorare a jurnalului electronic în cazul în care sunt defecte sau capacitatea de stocare a fost epuizată, după caz, în termen de maximum 72 de ore de la solicitarea utilizatorului;
c)instruirea utilizatorului, completarea cărţii de intervenţii a aparatului, întocmirea unui dosar de asistenţă tehnică pentru fiecare aparat şi semnarea declaraţiilor de instalare;
d)efectuarea a cel puţin o verificare anuală a aparatelor de marcat electronice fiscale şi îndeplinirea oricăror altor obligaţii ce revin unităţilor de service potrivit ordonanţei de urgenţă şi prezentelor norme metodologice.

Referitor la prevederile literei d...aceasta se refera la obligatiile utilizatorilor sau a distribuitorilor? Se refera la perioada de garantie sau post garantie? Considerati ca este obligatorie incheierea unui contract de service cu un distribuitor pentru perioada post garantie sau efectuarea unei verificari anuale?
Buna ziua, am primit azi o notificare din partea firmei de la care am achizitionat casa de marcat prin care imi aduceau la cunostinta faptul ca odata cu expirarea garanetiei sunt obligata sa inchei un contract de service postgarantie cu ei. As dori sa stiu daca este obligatorie incheierea acestui contract.
Buna ziua, am o firma fara activitate si as dori sa stiu daca sa suspend activitatea sau sa o radiez? Ce -mi recomandati? Care sunt pasii atat pentru radiere cat si pentru suspendarea activitatii? Mentionez ca nu o sa mai desfasor activitati pe firma respectiva. Va multumesc anticipat
Buna ziua, as dori sa stiu daca mai trebuie sa platesc pensie alimentara in conditiile in care copilul desi este major e la facultate si este angajat, ca atare are venituri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, asa cum e prevazut in OMFP 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, la pct 2 lit c din norme se prevede ca inventarierea se efectueaza ori de cate ori intervine o predare primire a gestiunii. As dori sa stiu daca, in cazul in care exista co gestionari si unul pleaca in concediu de odihna este nevoie sa efectuez un inventar de predare primire gestiune.

va multumesc anticipat
Buna ziua,

am infiintat un PFA si pe langa declaratia 220 am aflat ca trebuie sa depun si declaratia 600, in care declar pe propria raspundere ca nu sunt asigurata in domeniul public de pensii, insa eu pana la sf lunii am calitatea de angajat si declaratia 600 se depune in termen de 15 zile de la infiintarea pfa-ului. ce pot sa fac?