avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract service casa de marcat postgarantie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract service casa de marcat postgarantie

Buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarele aspecte:
Art. 106
(1)Unităţile acreditate pentru service trebuie să aibă menţionată în obiectul lor de activitate activitatea de service pentru aparate de marcat electronice fiscale, cod CAEN 9511, şi să dispună de minimum 2 tehnicieni de service specializaţi în domeniu.
(2)Distribuitorii autorizaţi sunt obligaţi ca, prin intermediul propriilor tehnicieni de service sau ai unităţilor de service acreditate, să asigure:
a)intervenţia promptă şi gratuită, la solicitarea organelor de control;
b)instalarea aparatului nou, înlocuirea memoriei fiscale sau a dispozitivului de memorare a jurnalului electronic în cazul în care sunt defecte sau capacitatea de stocare a fost epuizată, după caz, în termen de maximum 72 de ore de la solicitarea utilizatorului;
c)instruirea utilizatorului, completarea cărţii de intervenţii a aparatului, întocmirea unui dosar de asistenţă tehnică pentru fiecare aparat şi semnarea declaraţiilor de instalare;
d)efectuarea a cel puţin o verificare anuală a aparatelor de marcat electronice fiscale şi îndeplinirea oricăror altor obligaţii ce revin unităţilor de service potrivit ordonanţei de urgenţă şi prezentelor norme metodologice.

Referitor la prevederile literei d...aceasta se refera la obligatiile utilizatorilor sau a distribuitorilor? Se refera la perioada de garantie sau post garantie? Considerati ca este obligatorie incheierea unui contract de service cu un distribuitor pentru perioada post garantie sau efectuarea unei verificari anuale?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Revizie anuala la casa de marcat anonima70 anonima70 Buna ziua!am o ii care luna noiembrie implineste 1an,am fost contactata de firma de la care am cumparat casa de marcat ca trebuie sa-mi fac revizuire la casa ... (vezi toată discuția)
Autorizare societate pentru fiscalizare dias23ro dias23ro Buna ziua! Am un S.R.L. si as dori sa pot fiscaliza si eu case de marcat, ma puteti ajuta cu pasii de autorizare pentru fiscalizare ? (vezi toată discuția)
Ordin 513/2015 cmatei cmatei Acest ordin se baseaza pe art. 4 alin 12 lit. i din Ordonanta de urgenta a guvernului 28/1999. Am cautat si nu gasesc acest aliniat... Am gasit doar OG ... (vezi toată discuția)