avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate sflorin_1316

Activitate sflorin_1316

Buna ziua! Daca dupa 6 zile nu exista niciun comentariu, se confirma ceea ce am constatat si eu: legislatia este, in unele aspecte, fie deficitara, fie neclara, astfel incat nu s-a hazardat nimeni in a da un raspuns cert. Interpretarile ar trebui probabil particularizate fiecarei situatii. Multumesc oricum!
Buna ziua! In urma unui accident auto usor, s-a incheiat amiabila (aceasta nu stabileste vinovatia, conform prevederilor legale). Celalalt sofer mi-a dat asigurarea RCA a lui, dar nu si copie dupa permis, C.I., talon. Exista vreo prevedere legala care sa-l oblige sa mi le dea? Daca nu mi le da, poate fi pedepsit/amendat in vreun fel? Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pardon! Atat timp cat are credit, locuinta ipotecata se poate vinde, cu acordul bancii. Din suma primita pe imobil, se achita restul ramas din creditul bancar. E o intreaga procedura, eu am trecut prin asa ceva.
Cu siguranta, atunci cand mintea vi se va mai coace, va va fi rusine pentru vorbele acestea. Peste vreo 15 ani, o sa le regretati. Intr-un fel, bravo mamei pentru curaj! In conditiile in care se va supune oprobriului celor din jur, fiind pusa in postura de a creste singura un copil (misiune foarte grea in vremurile astea)... Dar, mama tot mama e. Tatal isi da seama mai tarziu ca e tata...Ma indoiesc ca va veti razgandi. Incercati totusi sa stati prin preajma copilului. Sa cresti fara tata, lasa urme pentru toata viata si iti afecteaza negativ personalitatea, iremediabil.
In ceea ce priveste folosinta autoturismului, am trecut prin aceasta speta.
S-a intamplat la sect. 5, Bucuresti, ar trebui sa fie valabil peste tot. Dar, la noi e posibil orice...
Ideea este ca, dupa succesiune, autoturismul are 3 proprietari. Nu a fost nevoie ca doi dintre proprietari sa isi vanda partea celui de-al treilea.
La finantele locale, doar unul o poate inscrie, in functie de cum va intelegeti. In schimb, impozitul va reveni fiecaruia in parte in functie de cota de succesiune.
Proprietarul principal, cel in sarcina caruia este trecut autoturismul la finantele locale, poate face asigurare pe numele lui fara nicio problema. Am avut de-a lungul anilor asiguratori diferiti.
La vanzarea autoturismului, nu a fost nici macar nevoie sa vina toti 3 proprietarii la finantele locale, ci doar cel principal, despre care am scris mai sus. Adevarul este ca, in prima faza, au vrut sa-i vada pe toti 3, dar au renuntat cand am motivat intr-un anume fel ca nu pot fi prezenti. Adica nu a fost chiar un capat de tara.
Succes!
Răspuns la discuția Antecontract imobil
Sunt foarte curios daca va duce contractul la bun final. L-ar dezavantaja, avand in vedere situatia neprevazuta a materialelor de constructii, scumpite exagerat de mult... Va rog sa ne tineti la curent cu urmarea, cu totii invatam din intamplarile altora. Multumesc!
Răspuns la discuția Antecontract imobil
Este clar de ce tergiverseaza ducerea la final a contractului. In acest moment, casa care ar fi costat 76.000 (conform evaluarii initiale din 2020), la finalizarea ei va valora cu mult mai mult, probabil undeva peste 110.000 de euro (datorita cresterii imense a pretului materialelor de constructii de la inceputul anului pana acum). Daca studiati piata, va veti convinge. Presupun ca isi cauta deja alt cumparator sau asteapta sa solicitati dvs. renegocierea contractului. Ca sa v-o vanda la pretul stabilit initial, ar iesi in pierdere destul de mare. S-ar putea sa ii convina procesul, deoarece ar aduce dovezi din care sa rezulte titlul oneros al contractului, iar judecatorul ar putea sa dea o hotarare favorabila lui, iar dvs. sa iesiti in pierdere, adica sa va recuperati doar avansul, fara dauna de 10.000 de euro. Atentie, in acest caz si la cheltuielile de judecata...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta, nu te-a agresat degeaba, daca asta o fi adevarul. Cred ca mai e ceva ce nu ai spus, de aia cauti scapare. Iar, daca ai agresat-o tu, atunci chiar ca ai cam pus-o de mamaliga. S-ar putea ca, in plangerea ei, sa se precizeze si asta. In functie de adevar si de ceea ce ai facut cu adevarat, ia serios in considerare sfaturile de mai sus.
Răspuns la discuția Am nevoie urgent de raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este normal nici ca banca sa transmita notificarea abia dupa 200 de zile. Nu ati mai primit niciuna pana acum ?
Cred ca un avocat ar putea specula si acest aspect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru initiatorul topicului:
Nu cumva, in contractul de credit/ipoteca, aveti aceeasi precizare care va deranjeaza, respectiv ”locuinta familiei”?!
Pentru ca si eu, intr-o situatie identica, am constatat ca BANCA a fost aceea care a inclus-o in documente.
Nimeni dintre cei de aici nu a facut referire la faptul ca actul de cumparare este, intr-un fel, o ”negociere” intre banca si notar. Inainte de semnarea contractului de cumparare, exista o comunicare intre banca si notar, de regula prin email, in care se pun de acord cu privire la forma finala a acestuia. Banca are niste pretentii, iar notarul le include in contract, cu conditia sa nu fie abuzive si sa nu incalce nicio prevedere legala.
In final, eu am reusit sa conving banca sa modifice aceasta prevedere in documente, inca din faza de draft, inclusiv in cazul contractului de cumparare semnat in fata notarului.
Puteti cere, asa cum spunea cineva mai sus, notarea in cartea funciara ca fiind locuinta familiei, dupa care notificati banca. Si, uite-asa, se rezolva problema si dormiti linistit. Desi nu cred ca aveati mari motive sa fiti speriat...
Puteti sa va faceti autocritica, oricum. Inainte de a semna contractele pe care banca vi le pune in fata, trebuie sa le cititi. La fel si in fata notarului. Faptul ca banca trebuia sa vi le puna la dispozitie, in draft, cu un numar de zile inainte, conform unei prevederi legale (10 zile, cred), dar nu a facut-o, asta e alta poveste...