Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate sflorin_1316

Activitate sflorin_1316

Răspuns la discuția Am nevoie urgent de raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este normal nici ca banca sa transmita notificarea abia dupa 200 de zile. Nu ati mai primit niciuna pana acum ?
Cred ca un avocat ar putea specula si acest aspect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru initiatorul topicului:
Nu cumva, in contractul de credit/ipoteca, aveti aceeasi precizare care va deranjeaza, respectiv ”locuinta familiei”?!
Pentru ca si eu, intr-o situatie identica, am constatat ca BANCA a fost aceea care a inclus-o in documente.
Nimeni dintre cei de aici nu a facut referire la faptul ca actul de cumparare este, intr-un fel, o ”negociere” intre banca si notar. Inainte de semnarea contractului de cumparare, exista o comunicare intre banca si notar, de regula prin email, in care se pun de acord cu privire la forma finala a acestuia. Banca are niste pretentii, iar notarul le include in contract, cu conditia sa nu fie abuzive si sa nu incalce nicio prevedere legala.
In final, eu am reusit sa conving banca sa modifice aceasta prevedere in documente, inca din faza de draft, inclusiv in cazul contractului de cumparare semnat in fata notarului.
Puteti cere, asa cum spunea cineva mai sus, notarea in cartea funciara ca fiind locuinta familiei, dupa care notificati banca. Si, uite-asa, se rezolva problema si dormiti linistit. Desi nu cred ca aveati mari motive sa fiti speriat...
Puteti sa va faceti autocritica, oricum. Inainte de a semna contractele pe care banca vi le pune in fata, trebuie sa le cititi. La fel si in fata notarului. Faptul ca banca trebuia sa vi le puna la dispozitie, in draft, cu un numar de zile inainte, conform unei prevederi legale (10 zile, cred), dar nu a facut-o, asta e alta poveste...
Buna seara!
Am pierdut hotararea judecatoreasca definitiva de divort, in care se preciza si incrediintarea copilului, in urma cu 10 ani. Am nevoie de ea urgent, altfel nu i se poate face cartea de identitate, in termenul legal. Cui ar trebui sa ma adresez pentru a obtine o copie a hotararii judecatoresti? Se poate si online sau prin posta? Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa-mi indicati unde gasesc un Model de cerere in vederea deschiderii actiunii judecatoresti de modificare a pensiei alimentare pentru copil aflat in grija unui parinte, dupa divort. Multumesc!
Sa aveti in vedere faptul ca, daca fiica are peste 10 ani, ar putea fi chemata sa vorbeasca in camera de consiliu cu judecatorul. Paratul va apela la orice subterfugiu pentru a va lovi si pe parcursul procesului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
8% din venitul pe mai multi ani poate insemna o suma considerabila. In armata sunt salarii destul de bune. De ce sa privezi copilul de un drept pe care il are? Viata este foarte grea si va fi si mai grea. Nu renuntati la niciun ban. Pe masura ce creste, nevoile copilului sunt tot mai mari...
In orice contract de credit imobiliar, banca isi rezerva dreptul de a face ceea ce a facut cu dvs. Dar tot in contract trebuie precizata o perioada de gratie si un mod de a atentiona clientul inainte de a-l taxa, este de bun simt (email, SMS, etc). Eu asa am patit, am fost atentionat.
Cred ca in cazul dvs. este vorba de excesul de zel al unui functionar bancar care s-a vazut un mic dumnezeu pe tarlaua lui...
Verificati inca o data contractul, ce drepturi are banca in situatia neindeplinirii anumitor obligatii, si cu ce termene de gratie. Daca trebuia sa ii anuntati intr-un termen clar, fara perioada de gratie, si nu ati facut-o, nu va mai agitati, caci ati pierdut deja.
Oamenii educati si culti din lumea despre care vorbiti au intr-adevar prioritati, ca d-aia sunt asa de evoluati: piscina personala, autoturismul cu multi cai-putere, cainele personal, etc, pe care numai dupa o viata de munca cinstita au reusit sa le acumuleze...
Oamenii de rand, care inteleg ce pot, au si ei o nedumerire a la Moromete: De ce mortii ma-sii de viata, gradul de civilizatie al unei societati nu se masoara in primul rand prin modul in care trateaza oamenii si mai apoi in modul in care trateaza animalele?! Apropo de Romania.
Scuzati naduful personal! Dar sunt satul de lupi moralisti...
La locul de joaca unde merge copilul meu sunt copii de muncitori, croitori, vanzatori...Probabil ca discutam despre lumi diferite, nu putem face cu totii parte din high society. Din pacate, mediul in care traim este in parte nefunctional, fara masuri acceptabile de securitate pentru oameni, in general, indiferent ca esti manager la multinationala sau zidar.
Pustii nu sunt bagati la inaintare, ci doar mult mai vulnerabili la acest mediu nefunctional. Iar povestile cu dna doctor si domnul ambasador sunt doar povesti cu feti-frumosi, educati si bogati, pana la momentul in care realitatea va va contrazice. Cu o moarte suntem toti datori, spunea Ileana Vulpescu (doar simpla scriitoare).
Nu cred ca este niciun abuz sa li se aplice tratamentul cel mai potrivit pentru a asigura securitatea fizica si confortul psihic al oricarei persoane.
Un caine de dimensiuni mai mici, care nu este incadrat ca agresiv, poate fi periculos sau cu actiune letala asupra copiilor mici, chiar daca sunt tinuti de mana de parinti. De ce ar trebui sa stau cu frica in san pentru siguranta copilului de cate ori trec pe langa un caine, nemaipunând la socoteala faptul ca atacul unui caine il poate marca pe viata. Cunosc, din pacate o astfel de situatie.
Deci, poate ca sunteti prea pornita si cu un limbaj prea ofensiv, adresat inclusiv participantilor la discutie, ca sa puteti gandi obiectiv. Sunteti cumva mama sau bunica?! Va plimbati si copilul prin parc, in afara de cainele dvs. care pare a fi foarte respectuos?! Nu stiu de ce, dar ma indoiesc.
Sa stiti ca sunt si situatii in care femeile talharesc in parcuri, cunosc personal cel putin o situatie. Doar pentru corectitudinea aprecierilor. Sunt ferm convins ca nu suferiti de misandrie...