avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz plata pensie intretinere in pofida hotararii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz plata pensie intretinere in pofida hotararii judecatoresti

Buna dimineata!
Copilul care a implinit 18 ani si-a actionat in judecata tatal divortat de mama pentru a primi in continuare pensia de intretinere, pana la finalizarea studiilor.
In hotararea judecatoreasca scrie ca pensia de intretinere se datoreaza incepand cu data emiterii hotararii.
Intre data emiterii hotararii si data adeverintei obtinute de copil de la Secretariatul facultatii unde a fost admis este diferenta de o luna.
Tatal refuza sa plateasca pensia de intretinere pentru acea luna, spunand ca o datoreaza numai de la momentul emiterii adeverintei care atesta continuarea studiilor.
Este corect?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
sflorin_1316, utilizator
Cel mai recent răspuns: sflorin_1316 , utilizator 00:01, 20 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea trebuie respectata, daca nu vrea, copilul sa meargă la un executor judecatoresc
Nu este corect. Tata este supărat pe mama, dar de acum înainte banii vor ajunge direct la copilul adult, care își continuă studiile. Ar trebui să conteze asta și pentru el, că nu va sărăci cu banii aferenți unei singure luni. Poate fi pus în executare silită, dar asta înseamnă costuri mai mari și o relație proastă pe viitor. Ideal ar fi să lase orgoliile și, fiecare din ei, tată și copil, să comunice. Niciodată nu știi cine pentru cine va fi sprijin la un moment dat.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
herminast, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă așa scrie în hotărâre așa trebuie să faceți. Dacă mai sunteți în termenul de apel, aveți posibilitatea să atacați hotărârea dar dacă a rămas definitivă trebuie să o respectați. Eu cred că este corectă hotărârea deoarece nevoia copilului este continuă, nu poate să fie întreruptă o lună și apoi reluată.
Multumesc! Totusi, ca sa fie mai clar: Nu eu sunt tatal copilului. Eu doar ii sustin cauza.
Cauza copilului, bineinteles...

sflorin_1316 a scris:

Multumesc! Totusi, ca sa fie mai clar: Nu eu sunt tatal copilului. Eu doar ii sustin cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara pval pval cat se plateste pensia alimentara cand tatal e plecat afara din rom?am 2 copii de la doua casatorii si pe luna trimit 100 sau 150 dollari ?este mult este ... (vezi toată discuția)
Copilul major care primeste indemnizatia de la un parinte pt ... Maria Cl Maria Cl Copilul major care primeste indemnizatia de la un parinte pt intretinere fiind student, poate da o declaratie notariala ca este de acord sa primeasca banii in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)