avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz plata pensie intretinere in pofida hotararii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz plata pensie intretinere in pofida hotararii judecatoresti

Buna dimineata!
Copilul care a implinit 18 ani si-a actionat in judecata tatal divortat de mama pentru a primi in continuare pensia de intretinere, pana la finalizarea studiilor.
In hotararea judecatoreasca scrie ca pensia de intretinere se datoreaza incepand cu data emiterii hotararii.
Intre data emiterii hotararii si data adeverintei obtinute de copil de la Secretariatul facultatii unde a fost admis este diferenta de o luna.
Tatal refuza sa plateasca pensia de intretinere pentru acea luna, spunand ca o datoreaza numai de la momentul emiterii adeverintei care atesta continuarea studiilor.
Este corect?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
sflorin_1316, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:44, 19 August 2025
Hotararea trebuie respectata, daca nu vrea, copilul sa meargă la un executor judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie de intretinere - major Emilia2705 Emilia2705 Buna ziua! Am 22 de ani, iar in iunie 2022 am absolvit ciclul de licenta. In urma unor neintelegeri, in anul 2018 l-am actionat in judecata pe tatal meu ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)