avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate VoiculescuC

Activitate VoiculescuC

Răspuns la discuția Pensie
Am omis să specific ce fel de pensie este. Este vorba de pensie la limită de vîrstă.
Discuție Pensie
În situatia în care am primit decizia de pensionare , ca să îmi pot primi pensia trebuie să mi se facă decizie de încetare contract de muncă ? . Menţionez că lucrez la o firmă privată si am primit decizia de pensionare incepînd cu 16.11.2012. Conform legii în termen de 5 zile ar trebui să-mi se facă decizia de incetare CIM sau este la latitudinea conducerii firme cind se face ţncetarea CIM.
Discuție Insolvenþã
Dacă firma este în insolvenţă salariaţii trebuie să facă cerere să se înscrie la masa credală pentru salariile restante?
Discuție contract munca
În situaţia în care primesc decizia de pensionare pentru limită de vîrstă contractul de muncă incetează imediat sau rămine la latitudinea angajatorului să mă mai păstreze la muncă.
Soţul meu a depus dosarul de pensioare pe 17 septembrie în cît timp trebuie să primească decizia de pensionare şi la cît tmp dupa primirea deciziei poate primi pensia.
Discuție preaviz somaj
Dacă sunt in concediu de odihnă , fiirma este privată si în insolventă , preavizul pentru şomaj se poate da eu fiind în concediu de odihnă? sau este valabil din momentul prezenţei mele la serviciu ?
Răspuns la discuția Desfiintare post
tudorvaleriu a scris:

1. Daca in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulementul intern al acesteia exista o prevedere ca nu se pot concedia pesoanele care au mai puti de 3 ani pana la pensie veti beneficia si dvs. de aceasta prevedere.

2. Dar daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment si nu mai poate sa aiba activitate si va fi concediata toata lumea, indiferent de varsta, sex etc., atunci veti fi concediata si dvs.


În CCM există un articol care prevede acest lucru că nu sunt trimişi in şomaj salariaţii care mai au 3 ani pînă la pensionare dar intrebam dacă mai este valabil, fiirma fiind în reorganizare.
Răspuns la discuția Desfiintare post
tudorvaleriu a scris:

1. Ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).

2. Daca firma este in insolventa acesta este articolul din Codul muncii cu care voor fi concediati salariatii.




Dar dacă aş mai avea 3 ani pînă mă pot pensiona mai pot fii trimisă în şomaj?
In sitauţia în care sunt trimisă în somaj se desfiinţează postul pe care îl ocup?Fiirma fiind în insolvenţă .Locul în care îmi desfăşor activitatea fiind depedent de alte activităţi din firmă.
Discuție Pensionare
Data nasterii 27.04.1959 vechime in munca 31 ani din care 16 ani conditii deosebite cind ma pot pensoina.