avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desfiintare post

In sitauţia în care sunt trimisă în somaj se desfiinţează postul pe care îl ocup?Fiirma fiind în insolvenţă .Locul în care îmi desfăşor activitatea fiind depedent de alte activităţi din firmă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 5 Noiembrie 2012
Daca firma este in insolventa, atunci postul pe care il ocupati poate fi desfiintat , urmand ca dvs sa beneficiati de somaj, in conditiile prevazute de lege.
1. Ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).

2. Daca firma este in insolventa acesta este articolul din Codul muncii cu care voor fi concediati salariatii.

tudorvaleriu a scris:

1. Ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).

2. Daca firma este in insolventa acesta este articolul din Codul muncii cu care voor fi concediati salariatii.




Dar dacă aş mai avea 3 ani pînă mă pot pensiona mai pot fii trimisă în şomaj?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
VoiculescuC, utilizator
1. Daca in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulementul intern al acesteia exista o prevedere ca nu se pot concedia pesoanele care au mai puti de 3 ani pana la pensie veti beneficia si dvs. de aceasta prevedere.

2. Dar daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment si nu mai poate sa aiba activitate si va fi concediata toata lumea, indiferent de varsta, sex etc., atunci veti fi concediata si dvs.
Puteti sa ma aveti si un an de zile pana la iesrea la pensie , atata timp cat nu exista un act in care sa prevada interdictia concedierii unor astfel de salariatii , angajatorul are tot dreptul sa dispuna masura concedierii.

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului frz frz m am intors la servici in date de 26.09.2013, dupa cei doi ani de cic dar surpriza domnul director m a anuntat verbal ca fabrica intra in reorganizare si ... (vezi toată discuția)
Reorganizarea intreprinderii in timpul cic agata61 agata61 Fiica mea este in CIC, iar firma unde lucreaza este in reorganizare. A fost chemata sa semneze ca este de acord cu aceasta reorganizare. Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatei la intoarcerea din cic Dany57 Dany57 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. In septembrie 2012 am nascut si am ales sa stau acasa 1an. Am avut astazi o discutie cu ... (vezi toată discuția)