avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Activitate deninick23

Activitate deninick23

Răspuns la discuția Indemnizatie mamica de gemeni
Multumim pentru raspuns. Nadajduiesc sa fie asa cum spuneti; noi am depus deja dosarul pentru gemeni si nu ne-a zis nimic de 600 lei.

OUG111/2010 la articolul 5 zice asa:

Cuantumul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2)—(4) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti,
incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.


Din ce vad eu aici este vorba de o majorare cu 600 lei a indemnizatiei de mamica si nu a alocatiei de copil. Iar cei de la primarie mi-au spus ca nu pot primi indemnizatia pentru gemeni cata vreme primesc indemnizatia la primul copil.

Va vom tine la curent cu ce mai zic cei de la primarie, sper sa nu fie probleme.
Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani.
Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei gemeni. Intrebarea noastra este daca putem intrerupe primirea indemnizatiei de mamica pentru baietelul cel mare in favoarea indemnizatiei de mamica pentru gemeni. O alta intrebare este daca pentru gemeni vom primi cuantumul a 2 indemnizatii de mamica sau care este legea in vigoare referitor la acest caz.

Primaria de care apartinem ne-a informat ca trebuie sa depunem dosarul pentru gemeni in momentul in care baiatul cel mare implineste 2 ani, dar nici ei nu sunt siguri pentru ca nu au mai avut asa caz.
Ce ne sfatuiti?
Va multumim.