avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters266113

Activitate ContSters266113

Răspuns la discuția fara apa rece
Mulţumesc mult pentru răspunsuri. În afară de a da în judecată preşedintele asociaţiei pot reclama către o instituţie această situaţie?
Răspuns la discuția fara apa rece
Sunt locatar. ªi achităm apă curentă la asociaţia de proprietari nr... Suma da este corecta:700 mil lei vechi debite+penalităţi/ apartament. Apartamentul în zona are valoarea de aproximativ 30-35000 euro. Casiera angajată mi-a zis râzând să batem noi la uşa să-l determinăm să plătească.
Răspuns la discuția fara apa rece
Sunt locatar în clădirea unde a fost oprită apă şi vă fi oprită din nou. Cred că administratorul asociaţiei de locatari nu vrea să trimită în judecată rau-platnicii deşi la 2 apartamente sumele restante sunt peste 70000, sume greu de achitat în scurt timp. În cazul acesta cum putem determină asociaţia de proprietari să acţioneze? Asociaţia a făcut cerere către furnizorul de apă anul trecut să achite eşalonat datoriile dar nu a putut respecta esalonare. Drept pentru care apă vă fi oprită din nou. Deci ce putem face noi locatarii?
Discuție fara apa rece
Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri furnizarea cu apă curentă până la achitarea acestora. În ce priveşte rău platnicii mi s-a spus că nu au ce să facă. Furnizorul de Apă are contract cu asociaţia de proprietari şi nu cu proprietarii, şi nici asociaţia de proprietari nu are contract cu proprietarii. Astfel nu pot obligă proprietarii să plătească. Ce putem face noi cei cu plata serviciilor la zi? Mentionez că furnizorul de apă vrea suma restantă achitată şi nu ar conta debransarea restantierilor. ªtiu că în ce priveşte utilităţile e un monopol pe regiuni dar nu ne putem proteja de astfel de situaţii?