avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Activitate Arg123

Activitate Arg123

Buna ziua,
Daca voi lucra pentru o companie din Cehia cu contract de munca, primesc un venit brut negociat cu ei ( sa zicem 2000 EUR) , din aceasta suma ce trebuie obligatoriu sa platesc statului roman? Am înțeles impozit pe profit dar si restul sunt obligatorii? ( sănătatea , Somaj...) ar fi mai bine sa-mi fac abonament la un spital privat ca oricum la stat tot plătești singur orice ai nevoie...
Firma straina mai trebuie sa plătească si ea ceva statului roman? ( nu este deschisă aici nimic sucursala sau reprezentanta) eu voi fi angajat acolo urmând sa-mi desfășor activitatea in România.
Va mulțumesc
Va rog ajutati-mă ca am primit numai răspunsuri ambigue!!

Buna ziua tuturor,
Am si eu o întrebare poate mă puteți ajuta.

Daca mă angajez la o companie din Ungaria urmând sa lucrez in romania (Home-office) dar cu contract pe Ungaria (imi voi primi salariul in forinti sau euro intr-un cont din RO)...presupun ca firma plătește pentru mine taxele la statul ungar?? Sau tot in Ro? eu am negociat un salariu brut pe care ei mi-l vor plăti adică net + 32% taxele mele de plata la stat .....acum eu in romania ce taxe mai trebuie sa plătesc? (cas, cass, impozit pe profit? Somaj ?
Va mulțumesc