avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajat in strãinãtate - job si taxe in Romanica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajat in strãinãtate - job si taxe in Romanica


Buna ziua tuturor,
Am si eu o întrebare poate mă puteți ajuta.

Daca mă angajez la o companie din Ungaria urmând sa lucrez in romania (Home-office) dar cu contract pe Ungaria (imi voi primi salariul in forinti sau euro intr-un cont din RO)...presupun ca firma plătește pentru mine taxele la statul ungar?? Sau tot in Ro? eu am negociat un salariu brut pe care ei mi-l vor plăti adică net + 32% taxele mele de plata la stat .....acum eu in romania ce taxe mai trebuie sa plătesc? (cas, cass, impozit pe profit? Somaj ?
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:57, 30 Septembrie 2012
Daca incheiati cu compania din Ungaria un contract individual de munca (C.I.M.), atunci aceasta va plati impozitul si contributiile acolo si nu veti datora nimic aici.

Daca incheiati cu compania din Ungaria un contract de natura comerciala (ceea ce e foarte probabil in cazul Home-office), atunci trebuie sa infiintati in Romania o persoana fizica autorizata (P.F.A.) sau o intreprindere individuala (I.I.) si veti plati impozitul si contributiile aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la o firma din ungaria dar activitate desfasurata in romania szilardkeszeg szilardkeszeg Buna ziua, Urmeaza sa semnez un contract de munca cu o firma din Ungaria in domeniul vanzarilor. Nu am hotarat inca detaliile adica, daca contributiile si ... (vezi toată discuția)
Ce taxe se platesc pt.un magazin de haine ? Corina1971 Corina1971 Buna ziua... Imi doresc sa deschid un magazin de haine in Baia Mare si as fi interesata sa -mi spuneti de ce taxe si impozite lunare sau anual se platesc ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean bulgar manoleed manoleed Firma noastra doreste sa-si extinda activitatea in Bulgaria prin angajarea unui cetatean bulgar cu CIM, in regim de home-office prin punerea la dispozitie: ... (vezi toată discuția)