avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Activitate alboana

Activitate alboana

Buna ziua,

Va supun atentiei Dvs. urmatoarea problema: o societate de leasing a incheiat contract de vanzare-cumparare cu un furnizor, pentru achizitionarea unui bun, pe care sa il dea in folosinta in sistem leasing. Pretul bunului a fost achitat de societatea de leasing, insa furnizorul nu si-a indeplinit obligatia de livrare a bunului. In atare conditii, societatea de leasing formuleaza o actiune impotriva furnizorului si sustine ca, intrucat paratul-furnizor nu a livrat bunul, desi i se platise integral, practic, s-a facut o plata nedatorata de catre reclamanta, iar paratul-furnizor s-a imbogatit fara justa cauza.
Credeti ca poate fi admisa o astfel de actiune?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Firma la care lucrez are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului. Mai nou, se doreste sa se faca leasing operational cu imprimate, copiatoare sau alte echipamente electronice. Ca atare, firma trebuie sa devina societate de leasing, conform conditiilor stipulate in art. 19 din OG 51/1997, sau poate sa adauge ca obiect secundar de activitate codul CAEN 7133- inchirierea masinilor si echipamentelor de birou, inclusiv a calculatoarelor, nemodificandu-si obiectul principal de activitate si nici capitalul social ( mult sub 200 000 eur).
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Stiti cumva daca exista o autoritate in domeniul auto? Problema pe care o intampin este urmatoarea: unul din autovehiculele firmei la care lucrez avea un simptom de functionare anormala detectat de conducatorul auto. Autoovehiculul fiind in garantie, a dus masina la unitatile service autorizate pentru a i se rezolva aceasta problema. Acestea au negat ca masina ar avea ceva. Insa, in momentul in care autovehiculul a iesit din garantie, cand s-a prezentat cu el la o noua verificare tehnica, s-a descoperit defectul , dar reparatiile costa. Ideea e ca aceasta politica de a evita condiitiile acordarii de garantie nu e noua. Ca sa te duci cu masina la un service oarecare nu e recomandabil, caci pierzi garantia. Ce cai se pot urma atunci cand service-ul refuza sa repare defectiunea si neaga ca aceasta ar exista? Sa te adresezi OPC-ului? Credeti ca se poate face o contra-expertiza la Registrul Auto Roman?
Va multumesc anticipat,
Alina
Buna ziua,

Sper ca imi puteti da un raspuns la urmatoarea problema: firma la care lucrez ( cu sediul in Bucuresti) are un punct de lucru la Craiova. Acum, se doreste schimbarea adresei acestui punct de lucru. Intrebarea mea este: unde pot sa operez modificarile, la ORC Bucuresti sau la Registrul Comertului din Craiova?:-/

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Sper ca imi puteti da un raspuns la urmatoarea problema: firma la care lucrez ( cu sediul in Bucuresti) are un punct de lucru la Craiova. Acum, se doreste schimbarea adresei acestui punct de lucru. Intrebarea mea este: unde pot sa operez modificarile, la ORC Bucuresti sau la Registrul Comertului din Craiova?:-/

Va multumesc anticipat.
Care e procedura in cazul in care s-a pierdut o stampila a firmei? Se publica intr-un ziar sau chiar in Monitorul Oficial?
A. B.
Cf Ordinului 1012/2001 privind aprobarea structurii, continutului si modului de utilizare a documentatiei standard pentru elaborarea si prezentarea ofertei pentru achizitia publica de produse, oferta comuna poate fi depusa ca urmare a asocierii mai multor persoane fizice sau juridice. Acesta asociere, din cate am inteles, poate imbraca forma unui consortiu. Intrebarea mea e : daca acestui consortiu i se atribuie contractul de achizitie publica, legea obliga ca acesta sa fie legalizat. Cum se face legalizarea?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Termen contract de comodat
Pot fi redactate si de avocat care, de asemenea, atesteaza identitatea partilor. > >

Da, dar tocmai aici era problema: dl avocat e cel care a redactat contractul de comodat (iar ultima prevedere supne ca partile au incheiat contractul de comodat in iunie 2004), dar atesteaza identitatea partilor, continutul lui si data o luna mai tarziu. Ideea e ca judecatorul mi-a respins dosarul din cauza acestui comodat, pentru a se lamuri asupra duratei lui. Pana si el...eu ce sa mai zic?
Alina
Buna ziua,

Am urmatoarea problema: in martie 2004, a fost angajat de catre firma noastra salariatul GL. S-a semnat contractul individual de munca pe 9 martie 2004, a fost laut in evidenta in programul de salarii,etc. Toate bune si frumoase, pana cand a plecat cel de la resurse umane, care "s-a ocupat "si de contractul lui GL. La inceputul lui noiembrie, domnul GL ne tot intreba de contractul lui, avand nevoie de el. Cand am cautat in dosarul lui, am descoperit cu stupoare ca la CIM, contractul de confidentialitate si altele, a fost modificata, cu pixul, data: in loc de 09.03.2004, 09.10.2004.
Ce putem face in asemenea situatie?

Va multumesc, A.