avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate MariaLM

Activitate MariaLM

Buna seara,

Am discutat speta in cauza si imi spune ca este persoana fizica autorizata platitoare de TVA si in Polonia. O sa incerc sa caut sa vad daca poate achizitiona pe PFA inregistrat in Polonia si daca da, poate reuseste sa isi recupereze tva-ul cu Ordinul 4/2010.
Articolele amintite de dvs mai sus se aplica si in cazul in care dansa va factura chiria prin acest pfa? Am cautat in legislatie si am vazut ca trebuie sa isi desemneze un reprezentant fiscal.

Va multumesc frumos pentru raspuns si ajutor! Cei de la Finante nu au stiut sa imi zica absolut nimic. Mi-a spus ca daca nu ii convine sa nu mai cumpere......
Buna ziua,

Va multumesc de raspuns. Deci va trebui sa se autorizeze si inregistreze inainte de achizitie?
Ma puteti ajuta va rog cu un articol de lege ca sa ii pot prezenta ce taxe va plati la stat pentru veniturile din chirie?

Va multumesc mult!
Buna seara,

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta: o persoana fizica nerezidenta din Polonia va cumpara o cladire pentru care va plati tva. Aceasta cladire o va inchiria. Poate sa se inregistreze ca platitor de tva inainte de achizitie si sa opteze pentru facturarea chiriei cu tva?
Am incercat sa aflu de la Fisc daca se poate dar din pacate nu mi s-a spus nimic exact.
O parte au spus ca se poate o parte nu.

Multumesc,
Maria
Buna ziua,

Am urmatoarea speta si nu stiu cum sa o tratez: Firma X din Romania cu asociat unic ZW are o datorie ( facturi primite ) la firma Y din Polonia unde ZW este tot ascoiat unic. Se poate transforma aceasta datorie in capital social iar firma Y din Polonia sa devina asociat? ( chiar daca in cele doua societati este asociat unic aceeasi persoana).

Multumesc!