avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate roxette03

Activitate roxette03

Se aplica TVA la cumpararea unei locuinte noi, din 2008? Locuinta se cumpara de o persoana fizica de la alta persoana fizica care a cumparat initial de la un dezvoltator? Daca se aplica, in ce cuantum este de 19 sau de 5%? Persoana fizica care cumpara, cumpara o locuinta pentru prima data. Va multumesc.
Am citit recent in presa ca in Cluj un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente care erau ipotecate cu contracte de vanzare-cumparare. Cum este posibil acest lucru? Ipoteca nu se inscrie in cartea funciara? Notarul nu verifica cand intocmeste contractele? Ce siguranta mai are un cumparator in aceasta tara sa cumpere o locuinta fara a fi tepuit? Va multumesc.
Unde exista riscuri mai mari la cumpararea unui apartament, atunci cand il cumperi direct de la un dezvoltator sau cand il cumperi de la proprietarul apartamentului, persoana fizica? Nu ma refer la acelasi apartament, ci ma refer la doua situatii diferite. In cazul in care se cumpara apartamentul de la dezvoltator, ce acte trebuie verificate pentru evitarea unor posibile inselaciuni imobiliare?
Care sunt riscurile unui cumparator al unui aparatment aflat intr-un complex al unui dezvoltator aflat in insolventa? Va multumesc.