avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate Quadruped

Activitate Quadruped

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, ceva nu se leaga : spuneti ca aveati deja carte funciara. Asta inseamna ca vecinii au facut cerere de intabulare dupa dvs. si a rezultat o suprapunere virtuala, de aici rezulta ca ar fi trebuit sa primeasca o respingere a cererii de intabulare de catre OCPI daca suprafata era mai mare cu peste 10% (adica pe scurt, in cazul unei suprapuneri virtuale mai mari de 10% sau suprapunere reala, cel care face cartea funciara, mai pe urma, nu va reusi sa intabuleze terenul decat cu acordul vecinilor - se stabileste o limita comuna si/sau declararea absentei litigiilor pe suprafata suprapusa, prin semnarea unor anexe).

Eu tind sa cred ca acesti ocpi si cadastristi fac anumite lucrari doar de mantuiala, sunt numeroase relatarile in care suprafata inregistrata de gps ajungea pe tarlaua vecinului sau in mijlocul soselei.

Ceea ce v-au zis cei de la OCPI este corect, daca suprapunerea este asa cum afirmati, virtuala, este suficient sa chemati cadastristul si sa ii notificati eroarea. Acesta probabil va inregistra noi coordonate, dvs. sperand ca de data aceasta le-a inregistrat cum trebuie, apoi va face corectarile la OCPI (practic sunt doar coordonate eronate, care pot fi corectate in calculator).

Acum, ce nu inteleg eu, este cum se poate ca un organism creat pentru inregistrarea datelor sa nu aibe si un organ de procesare a reclamatiilor... practic totul se rezuma la binevointa si intelegerea cadastristului.
Da, despre acest lucru s-a discutat. Ma intreb oare cum se procedeaza in momentul in care proprietatea era deja imprejmuita cu gard. Se iau in considerare limitele deja existente banuiesc. Nu cred ca o sa ajungem pana la actiunea in granituire, din moment ce vecinul cu probleme si-a exprimat deja acordul verbal, ulterior expunerii problemei, ca nu pretinde ceea ce a fost gasit in plus (adica nu are acte pe ceea ce a pretins initial, fiind o parte in terenul meu). Acum, in mintea mea de om simplu, ruleaza urmatoarele intrebari : daca autorizatul cadastrist a facut masuratorile respectand granitele deja existente (gardul existent), cum au rezultat suprapunerile de care vorbeau cei de la OCPI ?
Tare ma tem ca de fapt nu erau suprapuneri, este doar o fasie de teren gasita in plus... (dar chiar atat de mare sa fie ? peste 10 % ? In fine, daca nu e terenul meu, nu ma intereseaza!
Sper ca pe viitor deciziile luate acum sa nu ii afecteze si pe cei care inca nu si-au facut cartea funciara...altfel o sa fie distractie continua #-o
:O adica acelea sa fi fost motivele pentru care nu s-a intabulat terenul vecinului ? si incercau cei de la OCPI sa imi bage pe gat ori adeverinte, ori procese verbale ori o noua carte funciara ?
Greu cu geodezia aceasta...

Am cerut o reexaminare =D>. Nu vreau sa fur pe nimeni dar nici sa fiu furat.
Avocatul prezent la ocpi parea destul de nervos, dar si preocupat :hammer:
Confirmarea verbala o am, urmeaza sa depun si cererea in cel mai scurt timp.

Buna ziua,

Un contract de vanzare- cumparare a fost facut in '91, intr-un mod general cu specificarea suprafetei totale cumparate (res genere cred ca ii zice). Acum din diverse motive, i se cere persoanei respective individualizarea proprietatii cumparate la momentul acela. Suprafata este pe intravilan si a suferit modificari intre timp (curti constructii au fost extinse, iar ce a fost declarat ca arabil a fost restrans, totalul suprafetei obtinuta prin contract fiind neschimbata). Are primaria la arhiva ceva documente care arata exact ce parcele au fost vandute in acel moment ? Cum se pot obtine aceste acte ?

Multumesc !
nucu$ a scris:

Dovediti a fi suficient de familiarizat cu un text normativ incat puteti gasi raspunsuri in legislatia in vigoare.De ex. Legea nr. 133 /2012 care modifica Legea cadastrului.



Multumesc pentru indrumare, foarte utila ! In cazul meu ar avea aplicabilitate :
„ Art. 10
(10) Cu ocazia realizarii lucrarilor de inregistrare sistematica, compensarea suprafetelor, erorile materiale, precum si erorile de pozitionare a imobilelor pentru care au fost emise titluri de proprietate potrivit legilor de restituire a proprietatilor funciare pot fi realizate si, respectiv, corectate cu acordul proprietarului in cauza, exprimat prin inscris incheiat in forma autentica notariala, tinand seama de situatia de fapt si pe baza planului parcelar modificat de persoana autorizata sa execute lucrari de cadastru."
Insa acesta nu exclude alte substraturi ale problemei exemplificate mai sus.
Răspuns la discuția calcul vechime
Daca nu ma insel, nu e de anul acesta, e ceva mai vechi.
De asemenea, stiam ca daca te angajezi intr-un domeniu care corespunde profilului terminat, minimul pe economie este mai mare (fiind parca subventionat in primii ani de catre stat) asa ca firma sa nu iasa in pierdere si sa fie stimulati intreprinzatorii sa angajeze tineri.
Da, aveti dreptate !
O seara excelenta !

Răspuns la discuția salariu
La ce lege va referiti ? la cea cu salariul minim pe economie ?
O noua masurare (ar fi a 3-a) a fost REFUZATA de cel care le-a facut pe primele doua (din care a doua, din punctul meu de vedere ilegal, in absenta proprietarului). Ma gandesc la o reclamatie la OCPI impotriva acestuia si a inspectorului de acolo, concomitent cu o cerere de remasurare (cel mai probabil cu un expert judiciar daca o sa fie posibil). Anul trecut exista GPS, nu ? Dar problema nu pare a fi suprafata din moment ce la asa zisa reexaminare diferenta pe total era de doar 1 metru. Posibil sa fie coordonatele, caz in care se pot rectifica fara acordul meu, ca fiind suprapuneri virtuale...
Din cate am citit, exista o procedura clara (emisa prin niste legi care se tot modifica) referitoare la suprapunerea suprafetelor si repozitionarea terenurilor, virtual, in cazul acesta. De la recomandate de notificare pentru prezenta pana la audieri cu inspectorul si inginerul sef.
Am incercat la un nou cadastrist, dar a zis ca nu se poate "baga" peste lucrarea celuilalt.
Problema, dpmdv nu o reprezinta cartea mea funciara, ci a vecinului, in sensul ca nu o sa primeasca ok-ul din cauza ca suprafetele se suprapun.
Acum, de ce as accepta eu sa imi reduca suprafata, din moment ce am toate documentele in concordanta, pornind de la CF si pana la titlul de proprietate ? Cum imi pot eu da cu acordul pentru lucrarea facuta de acelasi inspector pe un teren care nu imi apartine, respectiv al vecinului ?
Acum, daca a fost refuzata cererea de intabulare a vecinului, in baza refuzului meu de a semna declaratiile, probabil inspectorul sef a inscris in cartea mea funciara chestia cu coordonate inexate... Astept sa primesc confirmarea si in 15 zile sa depun plangere.
Răspuns la discuția Apia - subventii
Hmm, cred ca ai pus intrebarea intr-un mod (prea) general. Daca ai declarat culturile agricole in timp la Apia, beneficiezi de subventii in functie de suprafata. Pentru fonduri europene exista de asemenea criterii. Uite mai bine intra pe site-ul MADR : www.madr.ro
Ai aici de la agricultura pana la fonduri.

[Editat de moderator - link-ul era partial incorect]