avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate flori2009

Activitate flori2009

Mulțumiri, asa am sa procedez.
Bună! As avea nevoie de o îndrumare. Am făcut o comanda la Mega Image, plătită cu cardul, am primit mesaj de confirmare, mi s-a livrat comanda. După doua săptămâni, primesc mesaj de la ei în care mi se comunica faptul ca acea comanda, nu a fost procesata din cauza unei erori tehnice și, urmează să-mi retragă banii, ceea ce au și făcut. Le-am sesizat faptul ca nu au dreptul sa-mi retragă bani din cont fără acordul meu dar, inutil. Am luat legătura cu banca și, ce sa vezi, mi-au retras banii de trei ori, am extrasele de cont de pe telefon. Cui ar trebui sa ma adresez? Are și banca o parte din vina? Multumesc pentru orice sfat!
Răspuns la discuția Contract de vanzare cumparare
Nu este nimic care nu ar putea fi relatat aici. Pur si simplu vrem sa facem acte reale, legale care sa nu poata fi contestate de nimeni. In cazul in care ne vinde noua iar dupa, se stinge din viata si fiica mea merge in instanta si spune ca bunica nu era lucida la vremea cand a incheiat contractul? Mama doreste sa fim in deplina siguranta si eu si sotul.
Răspuns la discuția Contract de vanzare cumparare
Da, sunt fiica. Mama va locui in continuare cu noi insa, considera ca asa trebuiesc lasate lucrurile in ordine, clare pentru ca, fiind in relatii proaste cu unica nepoata (fiica mea), aceasta din urma i-a spus ca ii va contesta orice fel de mostenire ar lasa, cu motivatia ca este in varsta si nu gandeste limpede. Nu stiu exact la ce s-a referit fiica mea in acea discutie, probabil si la o eventuala vanzare. De aceea ea doreste sa solicite acel raport de evaluare psihica si sa facem o vanzare.
Buna ziua! Situatia la care as avea nevoie de un raspuns este urmatoarea: Mama in varsta de 87 ani, lucida, vrea sa incheie un contract de vanzare cumparare catre unica fiica si ginere. Raportul de evaluare psihologica, necesar in astfel de cazuri, trebuie facut neaparat la Institutul Medico-Legal sau poate fi obtinut si de la un cabinet psihiatric? Doreste ca actul care se va face intre ea si fiica sa fie intocmit corect si legal din toate punctele de vedere. Va multumesc pentru orice lamuriri.
Răspuns la discuția Drept de habitatie
Intenționez sa fac un contract de abitatie cuiva pentru perioada maxima de 15 ani și totodată as vrea ca nud proprietar sa fie cei doi nepoți ai mei. Am vrut sa știu exact dacă, exista posibilitatea ca, ulterior, sa ma mai răzgândesc. Am înțeles ca nu ma mai pot răzgândi după încheierea contractului. Am încredere deplina în persoana respectiva dar, știți cum este, întotdeauna te gândești și la situații neprevazute. Oricum va mulțumesc mult pentru răspuns.
Răspuns la discuția Drept de habitatie
Urmează să fac acest act de habitatie și am vrut sa știu dacă și în ce condiții as putea să-l anulez, dacă va fi cazul. Atât.

editat citat- apasati pe raspunde, nu pe citeaza !
Răspuns la discuția Drept de habitatie
Da, dacă eu sunt proprietar și fac un act sau contract de habitatie cuiva pentru 15 ani iar ulterior ma răzgândesc, îl pot anula?

trandafir2 a scris:

Revocat un act de habitatie?

Bună! Poate să-mi spună cineva, dacă și în ce condiții poate fi revocat un act de habitatie sau de uzufruct viager, de către proprietar?
Răspuns la discuția Procura notariala
Am înțeles, am sa țin cont de recomandările Dvs. Va multimesc

raluk0207 a scris:

Nu exista un model standard, prevazut de lege. Orice model poate fi adaptat la situatia respectiva. Insa nu cred ca adauga nimeni paragrafe, dscaca matusa nu ar fi solicitat expres acest lucru. Prietenia cu secretara nu are nicio importanta, ca in final notarul semneaza procura si o autentifica. In continuare va indrum sa verificati ce a scris matusa pe cerere.
Declaratia nepoatei nu are nicio relevanta.
Matusa trebuie sa revoce procura, la orice birou notarial.
Insa asta va spuneam mai sus: ca nici procura, nici revocarea nu pot fi verificate de alte persoane. Daca nepoata inchiriaza maine apartamentul lui Gigel, Gigel nu are cum sa stie ca de fapt matusa a revocat procura.
Nici macar ANAF-ul nu are cum sa verifice, la momentul inregistrarii contractului de inchiriere.
Daca nu doriti sa va treziti cu musafiri nepoftiti, schimbati yala apartamentului si gata.