avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Ynna Dobre

Activitate Ynna Dobre

Răspuns la discuția Concediere dupa concediu medical
Angajatorul nu poate sa va concedieze doar pentru ca ati suferit o operatie, el poate doar sa va asigure un post in care sa nu depuneti un efort fizic mare.

Art. 177.
(1) În cadrul propriilor responsabilităţi angajatorul va lua măsurile necesare pentru protejarea securităţii şi sănătăţii salariaţilor, inclusiv pentru activităţile de prevenire a riscurilor profesionale, de informare şi pregătire, precum şi pentru punerea în aplicare a organizării protecţiei muncii şi mijloacelor necesare acesteia.
(2) La adoptarea şi punerea în aplicare a măsurilor prevăzute la alin. (1) se va ţine seama de următoarele principii generale de prevenire:
a) evitarea riscurilor;
b) evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate;
c) combaterea riscurilor la sursă;
d) adaptarea muncii la om, în special în ceea ce priveşte proiectarea locurilor de muncă şi alegerea echipamentelor şi metodelor de muncă şi de producţie, în vederea atenuării, cu precădere, a muncii monotone şi a muncii repetitive, precum şi a reducerii efectelor acestora asupra sănătăţii;
e) luarea în considerare a evoluţiei tehnicii;
f) înlocuirea a ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai puţin periculos;
g) planificarea prevenirii;
h) adoptarea măsurilor de protecţie colectivă cu prioritate faţă de măsurile de protecţie individuală;
i) aducerea la cunoştinţa salariaţilor a instrucţiunilor corespunzătoare.
Art. 178
(1) Angajatorul răspunde de organizarea activităţii de asigurare a sănătăţii şi securităţii în muncă.
(2) În cuprinsul regulamentelor interne sunt prevăzute în mod obligatoriu reguli privind securitatea şi sănătatea în muncă.
(3) În elaborarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă angajatorul se consultă cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor, precum şi cu comitetul de securitate şi sănătate în muncă.
Art. 179
Angajatorul are obligaţia să asigure toţi salariaţii pentru risc de accidente de muncă şi boli profesionale, în condiţiile legii.
Buna seara,
Din punctul de vedere al TVA, se necesita analiza ajustarii TVA dedus initial la achizitia stocului, avand in vedere ca de la 01 ianuarie 2013 sunt in vigoare noi reglementari privind stocurile degradate si neimputabile, adoptate prin OG 15/2012.

Astfel, stocurile degradate si neimputabile sunt reglementate de normele de aplicare pentru art. 148 din Codul fiscal, ce stabilesc ca nu se ajusteaza TVA pentru bunurile ce indeplinesc cumulativ conditiile:
1. degradarea calitativa a bunurilor se datoreaza unor cauze obiective dovedite cu documente;
2. se face dovada ca bunurile au fost distruse.
Cu vedere al justificarii faptului ca bunurile au fost distruse, va recomandam sa intocmiti un contract de preluare a acestor deseuri, cu un reciclator autorizat sau cu o societate de salubrizare, ce detine autorizatie ANRSC, in temeiul Legii 101/2006 privind salubrizarea localitatii. Daca exista documente pentru aceste stocuri degradate, pentru acestea consideram ca nu se efectueaza ajustarea TVA.
Puteti sa intocmiti si un proces verbal de la Protectia Consumatorului prima oara,iar daca este vorba de o suma mai mare faceti si un bon de consum
Răspuns la discuția Transfer pe alt magazin
Buna ziua,
Cunosc aceste sefe care vin prin transfer intr-un magazin nou si isi aduc personalul lor ( adica fetele ei ) si le transfera pe aceste fete ...adica pleci tu...si vine fata ei din fostul magazin.

Răspuns la discuția Spun si eu :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I-am cerut vietii...

I-am cerut vietii sa-mi dea forta;
mi-a dat incercari prin care sa trec...

I-am cerut vietii sa-mi dea intelepciune;
mi-a dat probleme pe care sa le rezolv....

I-am cerut vietii sa-mi dea bogatie;
mi-a dat creier si doua brate pentru a muncii...

I-am cerut vietii sa-mi dea curaj;
mi-a dat provocari pe care sa ma ridic...

I-am cerut vietii sa-mi dea dragoste;
mi-a scos in cale oameni dificili, pe care sa-i inteleg...

I-am cerut vietii sa-mi faca favoruri;
mi-a dat oportunitati...

In viata mea, niciodata n-am primit ceea ce am cerut , dar intotdeauna am obtinut puterea de a merge mai departe cu fruntea sus !!...
Buna seara,
Nu cred ca veti fi refuzata de catre angajator, pentru ca nu o sa-i convina sa stati numai in medical.
Legea nu exista...legea Angajatorul o face in propriul magazin..


Răspuns la discuția Transfer pe alt magazin
Buna ziua,
Transferul nu poate decat cu acordul dumneavoastra, atata timp cat sunteti cat mai aproape de magazin, sefii sunt foarte multumiti, daca sunteti cat mai departe de magazin...dumneavoastra intarziati...e.t.c.
DAR mai sunt si asfel de sefi care transfera angajatul pentru...n...motive...acum intrebati care sunt motivele de transfer si mergeti la sediul principal...sau sunati la telefonul angajatului la sediu.
Buna ziua,
Nu cumva este politica firmei ?
Eu una am vazut astfel de magazime care are politica aceasta, in care angajatul are obligatia de a lasa la paza sau in seiful firmei..pentru a nu vorbi la munca cele 8 ore , asta ca sa ii acorde atentia clientului, mai este pentru ca au clientul misterios, si este depunctat magazinul, la mine in magazin nu au voie...decat in cazul in care au o problema telefonul fix al firmei le sta la dispozitia, angajatului, rudelor, familiei..e.t.c.,...dar in timpul serviciului...NU
Răspuns la discuția CV fals
Buna seara ,
Atata timp cand acest individ fantoma care a sosit in acea firma cu acte false si a mai si prejudiciat firma cu 3400 de euro, eu cred ca este cazul sa mergeti la parchet, sau la politie, faceti o plangere si mai ales ca aveti si martori (banuiesc ca mai sunt angajati care l-au zarit in firma ), aceste plangeri intradevar se misca mai greu-4-6 luni dar fiti convins ca se va face lumina.
Răspuns la discuția Emitere bon fiscal
Ce e platit cu cardul este ok.. dar faceti un PV batut bon gresit la casa de marcat ,se aproba si contabila stie cum sa fac inregistrarile va atasez un model

Proces Verbal nr?

Încheiat azi ?.

Subsemnata(ul), ??._, angajat in funcţia de_.............................................
Sesizez faptul ca azi_...............la marcarea bonului cu numărul_..........emis la (ora si minutul)_........................_ la departamentul_.........__in casa de marcat fiscala am tastat eronat suma de ???.. reprezentând _____________________

S-a întocmit prezentul proces verbal in 2 exemplare

Semnatura


DECIZIE

Nr? din_..........


Subsemnatul??. in calitate de administrator la S.C._......................... Localitatea__................................._ Nr. ORC _J?/?./?? CUI__.............................
Având in vedere Procesul Verbal nr._...din ????._ privind corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal.

Decide următoarele:

Se aproba anularea înregistrării operaţiunii menţionate in Procesul verbal nr._..............
Aceasta operaţiunea greşita se va înregistra in contabilitate


Administrator,

Pentru corectarea sau anularea înregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeste un dosar care va cuprinde:

a)sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
b)decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
c)copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, întocmite de la ultima inventariere pâna la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor înregistrate gresit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d)nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.