avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa concediu medical

Buna ziua.

Lucrez ca lucrator comercial si acest post presune munca fizica mare.
La sfarsitul lunii aprilie am fost operat de hernie inghinala la recomandarea medicului specialist. Dupa externarea din spital am primit concediu medical timp de 21 de zile, concediul medical urmand sa se termine in 2 zile. Problema consta in faptul ca dupa concediu nu mai pot efectua eforturi fizice mari, avand si o adeverinta care sa ateste acest lucru. Angajatorul ma poate concedia din acest motiv? Imi poate schimba postul sa nu fiu nevoit sa depun efort fizic mare? Ce drepturi am eu dupa revenirea la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: cristi12345 , utilizator 08:18, 21 Mai 2015
Angajatorul nu poate sa va concedieze doar pentru ca ati suferit o operatie, el poate doar sa va asigure un post in care sa nu depuneti un efort fizic mare.

Art. 177.
(1) În cadrul propriilor responsabilităţi angajatorul va lua măsurile necesare pentru protejarea securităţii şi sănătăţii salariaţilor, inclusiv pentru activităţile de prevenire a riscurilor profesionale, de informare şi pregătire, precum şi pentru punerea în aplicare a organizării protecţiei muncii şi mijloacelor necesare acesteia.
(2) La adoptarea şi punerea în aplicare a măsurilor prevăzute la alin. (1) se va ţine seama de următoarele principii generale de prevenire:
a) evitarea riscurilor;
b) evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate;
c) combaterea riscurilor la sursă;
d) adaptarea muncii la om, în special în ceea ce priveşte proiectarea locurilor de muncă şi alegerea echipamentelor şi metodelor de muncă şi de producţie, în vederea atenuării, cu precădere, a muncii monotone şi a muncii repetitive, precum şi a reducerii efectelor acestora asupra sănătăţii;
e) luarea în considerare a evoluţiei tehnicii;
f) înlocuirea a ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai puţin periculos;
g) planificarea prevenirii;
h) adoptarea măsurilor de protecţie colectivă cu prioritate faţă de măsurile de protecţie individuală;
i) aducerea la cunoştinţa salariaţilor a instrucţiunilor corespunzătoare.
Art. 178
(1) Angajatorul răspunde de organizarea activităţii de asigurare a sănătăţii şi securităţii în muncă.
(2) În cuprinsul regulamentelor interne sunt prevăzute în mod obligatoriu reguli privind securitatea şi sănătatea în muncă.
(3) În elaborarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă angajatorul se consultă cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor, precum şi cu comitetul de securitate şi sănătate în muncă.
Art. 179
Angajatorul are obligaţia să asigure toţi salariaţii pentru risc de accidente de muncă şi boli profesionale, în condiţiile legii.
Art.48 C.mun.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Va multumesc pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca? Altair84 Altair84 Zilele trecute am fost muscat de un caine in incinta firmei la care lucrez,in timpul programului.Poate fi considerat accident de munca?O sa mi scot un ... (vezi toată discuția)
Analize medicale-obligatia angajatului ? M_junior M_junior Salut Am si eu o nelamurire...sunt angajat la o firma privata de transport cu aprox 30 angajati si mi sa impus sa-mi platesc analizele medicale si controlul ... (vezi toată discuția)