avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telefoane lasate la paza de catre angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telefoane lasate la paza de catre angajati

Am o nelamurire. Sefa de magazin ne forteaza sa lasam telefoanele la agentul de paza cand intram in tura , care le pune pe toate intr-o cutie. Exista lege in asa ceva ? Nu e o incalcare a unor drepturi? De ce nu ne ia si cheile de la casa? ! Inteleg ca aceasta regula vine de sus si nu are vina, dar ce se poate face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: laura76c , utilizator 10:50, 15 Mai 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista text de lege pentru asa ceva.

Sunt lasate pe baza de proces-verbal ?
Buna ziua,
Nu cumva este politica firmei ?
Eu una am vazut astfel de magazime care are politica aceasta, in care angajatul are obligatia de a lasa la paza sau in seiful firmei..pentru a nu vorbi la munca cele 8 ore , asta ca sa ii acorde atentia clientului, mai este pentru ca au clientul misterios, si este depunctat magazinul, la mine in magazin nu au voie...decat in cazul in care au o problema telefonul fix al firmei le sta la dispozitia, angajatului, rudelor, familiei..e.t.c.,...dar in timpul serviciului...NU
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este textul de lege care permite unui angajator sa retina telefoanele mobile?
Legea nu exista...legea Angajatorul o face in propriul magazin..


Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, dar nu ar trebuii sa le predam pe semnatura? Daca il ia alt coleg care are un telefon mai ....decat al meu ce se intampla? Cine raspunde pentru disparitia telefonului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatele sunt hartuite de un agent de paza Ynna Dobre Ynna Dobre Am 10 angajati in magazinul pe are il conduc...din care 7 fete si 3 baieti...pentru siguranta magazinului am incheiat un contract cu o firma de paza ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati StroieC StroieC buna seara sotia mea lucreaza la un magazin si acum 5 zile s-au furat din magazin (din pacate pe tura ei ) suma de 18000 ron , hotii apar pe camerele de ... (vezi toată discuția)
Mai avem dreptul la demnitate ca si clienți ai unui magazin, ori ba? Cristina I. Cristina I. Buna seara. Nu știu exact unde se încadrează următoarea întrebare, așa ca ma rezum sa relatez faptele, cat pot de obiectiv: ies in seara aceasta cu ... (vezi toată discuția)