avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate ladyd

Activitate ladyd

Răspuns la discuția ce poate aduce divortul?
Tatal nu va vrea sa plece din casa parinteasca , iar mama nu cred ca mai poate accepta situatiile de tortura psihica atat pentru ea cat si pentru copii, care nu mai simt demult caldura unui camin adevarat.Au ei de suferit in vreun fel daca ar pleca de acolo?Mentionez ca tatal mai are un copil dintr-o alta casnicie, caruia i-a platit p.a. 18 ani dar pe care nu -l cauta niciod.
Răspuns la discuția ce poate aduce divortul?
Au de impartit casa cu pricina, teren agricol(pe care tatal il detine dinaintea casatoriei,adica de mai bine de 19 ani), tractor ,masina,si un cont bancar comun. Mai exista o casa dar aceea este pe numele fiului cel mare (doar jumatate pentru ca cealalta jumatate nu s-a vandut inca). Deci plecarea copiilor si a mamei nu e o solutie buna?
Buna ziua ! As vrea sa adresez si eu o intrebare despre o situatie mai dificila.O familie cu patru copii(13- 19 ani)care traieste un calvar din cauza tatalui agresiv ,cei drept mai mult verbal ,dar se pot astepta oricand la altceva...Tatal nu lucreaza de cativa ani si nici nu vrea acest lucru;mama intretine familia,fiind cadru didactic si avand si un PFA.Tata mai lucreaza pamantul pe care il detine si pt. acest lucru primeste subventie de la stat(bani pe care ii depune la banca si nu contribuie cu nimic in familie). Problema grava este ca locuiesc in casa parinteasca a tatalui pe care de altfel au platit-o cu varf si indesat. Le-a fost trecuta pe nume dar cu conditia sa intretina parintii cat timp vor trai acestia. (bunicul a murit in ianuarie ,bunica mai traieste).In cazul unui divort ce primeste mama si copiii?