avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate mendeleev

Activitate mendeleev

Multumesc.
Expeditorul livreaza marfa cu plata ramburs NUMERAR,printr-o firma de curierat. In momentul in care firma de curierat aduce banii la expeditor , ce document contabil se intocmeste pentru a inregistra acesti bani in caserie. Singurul document pe care il lasa curierul este awb-ul .
Răspuns la discuția Plafon TVA
Multumesc.
Răspuns la discuția Adeverinta salariat
Din practica, trebuie sa depuneti o cerere la firma sa va elibereze adeverinta de vechime.
Ar trebui sa primiti si raportul salariat din Revisal+decizia prin care vi s-a incheiat contractul de munca, indiferent de articol. Inspectoratul Teritorial de munca este institutia unde puteti merge sa depuneti plangere. Era bine daca in momentul depunerii demisiei aveati si numarul de inregistrare al acesteia de la firma in cauza.

Sunt firme care elibereaza adeverinta odata cu lichidarea drepturilor salariale, sunt altele care o fac mai tarziu.
Discuție Plafon TVA
O societate infiintata in anul 2016, neplatitoare de TVA, are la data de 01.04.2018 inclusiv, o CA de 198.000 lei. Deci ramane in continuare neplatitoare de TVA.

In perioada 02.04.2018-21.07.2018 realizeaza o cifra de afaceri de 102.000 lei. Cumulat perioada 01.01-21.07.2018 = 300.000 lei.
In acest caz devine platitoare de TVA?
Vreau sa angajez cu cim de 6 ore/zi un elev in varsta de 17 ani pe perioada vacantei acestuia. Salariul sau de incadrare va fi 1425 lei . Contributiile le voi plati la acest brut sau la 1900 lei?
Societatea are incheiat un contract cu Emag pt vanzari online. S-a primit un decont de voucer de la Emag in valoare de 50 lei. Intrebare? Societatea emite factura clientului cu produsul achizitionat si voucerul respectiv? In acest caz care sunt inregistrarile corecte si cum plateste Emagul banii catre societatea noastra.