avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate miss

Activitate miss

Am si eu o pb legata de pensia alimentara pe care trebuie sa o plateasca fostul sot copilului nostru - in varsta de 7 ani - in conditiile in care fostul lucreaza in Spania. Nu stiu domiciliul lui acolo si nici locul de munca, dar stiu ca lucreaza legal.El este plecat de 6 ani acolo, vine de 2 ori pe an in tara si , din cate stiu de la el, are contract de munca incheiat direct cu angajatorul strain. Cui trebuie sa ma adresez pentru a putea afla mai multe date vis a vis de domiciliu si locul de munca si automat pt a putea afla veniturile lui acolo. Pensia s-a stabilit in tara la 1/4 din min pe economie. El trimite aproximativ la 2 luni bani, prin intermediul mamei lui, desi am deschis un cont in valuta la BCR. As fi multumita daca ne-am intelege in privinta necesitatilor copilului. Insa mereu traieste cu impresia ca exagerez in acest sens.
Cealalta pb se refera la dreptul la vizita.Cand ne-am despartit copilul avea 1 an si 6 luni. De cate ori a venit in tara i-am permis sa-si vada copilul si chiar i l-am dat pt cateva zile. Iarna trecuta a fost copilul la el o saptamana, timp in care si-a petrecut f putin timp cu acesta. In plus, copilul a mers atras de promisiunea tatalui de a-i cumpara ceva. Bineinteles ca a ramas o promisiune neonorata.In urma acelei vizite copilul nu mai vrea sa mearga la tatal lui; vorbeste cu el la tf, vrea sa-l vada, dar numai in prezenta mea. In vara , cand tatal lui a venit in tara, nu a vrut sub nici o forma sa mearga la el, aceasta situatie interpretandu-se ca o vina a mea. A deschis actiune pt legaturi cu minorul si a obtinut dreptul la o saptamana in vacanta de iarna si 3 in vacanta de vara. I-am explicat copilului ca exista o hot. jud. si va trebui sa mearga la tatal lui. Refuza fara drept de apel. In plus, ma acuza ca nu-l iubesc daca vreau sa-l dau la tatal lui fara sa tin cont de parerea lui.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in acest caz; nu vreau sa ma urasca copilul si, sincer, mi-as dori sa aiba o legatura buna cu tatal lui, dar nu cred ca este vina mea ca acesta nu stie sa-si apropie copilul. Am incercat sa-i explic de nenumarate ori tatalui sa-si schimbe comportamentul fata de copil, insa... stiti cum este...fosta e fosta.